Η Παγκόσμια Ημέρα
αποτελεί ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει από κοντά τα ελληνικά οινοποιεία, τους παραγωγούς και το ελληνικό κρασί που κατακτά διεθνείς διακρίσεις, σύμφωνα με ανάρτηση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, με στόχο την ανάδειξη του οινοτουρισμού ως σημαντικού κλάδου της τουριστικής βιομηχανίας.
Όπως επισημαίνει η κ. Κεφαλογιάννη, ο οινοτουρισμός συνδέει την παραγωγή οίνου με την περιήγηση, την παράδοση και την αγροτική ζωή, προσφέροντας μια εμπλουτισμένη ταξιδιωτική εμπειρία για τους επισκέπτες.
Η υπουργός υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια ειδική μορφή τουρισμού που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες όλο τον χρόνο και να αναπτυχθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Αναφέρει επίσης ότι κατά την προηγούμενη θητεία της στο υπουργείο Τουρισμού θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά το 2014 ο "Οινοτουρισμός" και το Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου.
Σήμερα, η προώθηση του οινοτουρισμού έχει τεθεί ως στρατηγική προτεραιότητα για τη βιώσιμη και ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, έχει συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Οινοτουρισμού, προωθούνται πιστοποιήσεις για οινοτουριστικές επιχειρήσεις και υλοποιούνται έργα που ενισχύουν τη σύνδεση της οινοπαραγωγής και της γαστρονομίας με τον τουρισμό.