ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νίκος Δένδιας ομιλία
Ο Νίκος Δένδιας απευθύνει ομιλία μπροστά σε σημαίες Ελλάδας και ΕΕ.

Δένδιας: Με εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας θα πετύχουμε τους στόχους μας

"Χριστός Ανέστη! Το Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ψυχές μας και να μας δώσει τη δύναμη να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες" εύχεται με ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών.

Το δικό του μήνυμα για το Πάσχα έστειλε στους πολίτες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

"Χριστός Ανέστη! Το Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ψυχές μας και να μας δώσει τη δύναμη να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες" εύχεται με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών.

Στο μήνυμά του ο κ. Δένδιας τονίζει πως "με εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας θα πετύχουμε τους στόχους μας για μια ισχυρή Ελλάδα".

Μεταναστευτικό και ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο της επικοινωνίας Δένδια με Μπορέλ και ΥΠΕΞ Αιγύπτου

Στο μεταξύ, η κατάσταση στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και το μεταναστευτικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, ο κ. Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε εκτενώς για τις πιο πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας και την εμμονή της σε παραβατικές συμπεριφορές που τροφοδοτούν διαρκώς την ένταση στην περιοχή. Συζητήθηκαν επίσης, όπως επισημαίνεται, οι εξελίξεις στη Λιβύη και ο ρόλος της ΕΕ για την επίλυση της κρίσης, καθώς και οι αποτελεσματικοί χειρισμοί της Ελλάδας στο μεταναστευτικό.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, με τον οποίο εστίασαν στην κατάσταση στη Μεσόγειο και στη συνεργασία Ελλάδας- Αιγύπτου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης έβλεπε τα κοινά ως ευθύνη και προσφορά

Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης υπήρξε σημαντική μορφή της ελληνικής πολιτικής, με στάση ζωής τον πατριωτισμό και αίσθηση ευθύνης. Ο Ν. Δένδιας τόνισε την προσφορά του στην Εθνική Άμυνα και τη σύνδεσή του με την παρακαταθήκη Καραμανλή.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Με τη Συμφωνία ΑΟΖ με Αίγυπτο διασφαλίσαμε το εθνικό συμφέρον

Έξι χρόνια μετά τη Συμφωνία Οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι με τη συμφωνία διασφαλίστηκε το εθνικό συμφέρον, βάσει του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.
αναμμένο κερί πένθους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Λάκη Χαλκιά

Ο Λάκης Χαλκιάς ήταν εμβληματική μορφή της ελληνικής μουσικής, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας Χαλκιά. Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε συλλυπητήρια, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στη σύνδεση παραδοσιακού και έντεχνου τραγουδιού.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας αποχαιρετά τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη

Ο Νίκος Δένδιας αποχαιρέτησε τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στο Χ, αναδεικνύοντας το σημαντικό του έργο στη ΝΔ και στην Εθνική Άμυνα, καθώς και τη βαθιά τους προσωπική σχέση μέσα από οικογενειακούς δεσμούς και χρήσιμες συμβουλές.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα - Καζακστάν αναζητούν ασπίδα για τα ελληνικά τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα

Συνομιλίες Ελλάδας - Καζακστάν για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Μαύρη Θάλασσα. Πλήγματα εναντίον δεξαμενόπλοιων ελλήνων εφοπλιστών (Αλαφούζος, Προκοπίου) και η αυξανόμενη ενόχληση της Αθήνας για το Κίεβο.