ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βουλή των Ελλήνων
Φωτο: Βουλή των Ελλήνων

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση μπλοκάρει την έρευνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει απόπειρα συγκάλυψης από την κυβέρνηση στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιχμές για παρέμβαση στη διερεύνηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία.

Σε νέα αντιπαράθεση οδηγεί το θέμα του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα του Politico, που επισημαίνει την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε επίσημη ανακοίνωση, η Νέα Αριστερά σχολιάζει ότι το άρθρο «λέει αυτό που καταλαβαίνει σήμερα όλη η Ευρώπη», δηλαδή ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να μπλοκάρει την έρευνα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ». 

Το κόμμα ασκεί δριμεία κριτική στη στάση της κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές για προσπάθειες συγκάλυψης και παρεμπόδισης των ερευνών.

Η ανακοίνωση συνεχίζει σημειώνοντας πως, «την ίδια στιγμή, θλιβερές φιγούρες του κυβερνητικού θιάσου προσπαθούν να αποδομήσουν την ευρωπαϊκή εισαγγελία», εξηγώντας ότι αντί για επαρκείς απαντήσεις, παρατηρούνται συνεχείς επιθέσεις σε όσους επιδιώκουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει πως «την στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία ντράπηκε να είναι στην αίθουσα της ολομέλειας για την προανακριτική, την στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης ξεκάθαρα δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται ούτε την κοινοβουλευτική του ομάδα, καμία δικαιολογία από το σύστημα που έχει στήσει τη λεηλασία δεν είναι πιστευτή».

Η ανακοίνωση καταλήγει με το μήνυμα ότι «ο μόνος δρόμος είναι η δημοκρατική ανατροπή του σημερινού καθεστώτος και η λογοδοσία όλων των εμπλεκομένων». 

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που ζητούμενο στην πολιτική σκηνή είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η απόδοση ευθυνών, με φόντο τις εντεινόμενες πιέσεις από ευρωπαϊκούς θεσμούς και την κοινή γνώμη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Βαρύ πλήγμα για την αξιοπιστία από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Νέα Αριστερά ζητά την παραίτηση του υπουργού Τσιάρα, επειδή το όνομά του φέρεται σε δικογραφία για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις, επισημαίνοντας κίνδυνο για το κύρος του υπουργείου και την αξιοπιστία της χώρας.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Έχει κοστολογήσει η κυβέρνηση διαφθορά και διαπλοκή;

Ο Κώστας Τσουκαλάς χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ φορομπηχτικό και νεοφιλελεύθερο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν τήρησε δεσμεύσεις για μείωση φόρων και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και ότι παραπλανά τους πολίτες.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο εδώλιο 22 άτομα και τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες για απάτη σε 22 άτομα, ανάμεσά τους τέσσερις βουλευτές, για υπόθεση αγροτικών κονδυλίων. Η βουλή ενέκρινε άρση ασυλίας 11 βουλευτών για τη συνέχιση της έρευνας.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η διαφθορά φορολογεί την κοινωνία υπέρ των «ημετέρων»

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τσουκαλάς, ξεκαθάρισε πως για προοδευτική κυβερνητική αλλαγή υπάρχει μόνο μία επιλογή στις εκλογές: το ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για σιωπή σε σκάνδαλα και θεσμική αδιαφορία σε κρίσιμα ζητήματα.