ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Βαρβιτσιώτης: Και στον Έβρο και στο Αιγαίο, η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορά της

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως τόσο ο στρατός και η αστυνομία στον Έβρο όσο και το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό στη θάλασσα δίνουν καθημερινά μάχη για την υπεράσπιση των συνόρων μας.

Για αποφασιστική στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην προσπάθεια εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, στον Έβρο και το Αιγαίο, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του Open.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως τόσο ο στρατός και η αστυνομία στον Έβρο όσο και το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό στη θάλασσα δίνουν καθημερινά μάχη για την υπεράσπιση των συνόρων μας και την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών, τόσο για λόγους εθνικής ασφάλειας, όσο και προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω του κορoνοϊού.

«Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα προστατεύει. Το δόγμα αυτό το εφαρμόσαμε στον Έβρο, σήμερα και στη θάλασσα» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπενθυμίζοντας ότι η προσπάθεια εργαλειοποίησης ανθρώπων από την Τουρκία και ο εκβιασμός Ερντογάν προς την ΕΕ για περαιτέρω χρηματοδότηση, συνάντησε την άρνηση των Βρυξελλών. 

Με αφορμή την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για "φιάσκο" στη διαχείριση του κορονοϊού, θυμίζοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, η παραίτηση του οποίου δεν έγινε δεκτή, ήταν εκείνος που κατά τη διάρκεια της κρίσης στον Έβρο, διέδιδε ψευδώς νούμερα για τον αριθμό των ανθρώπων που υποτίθεται ότι είχαν περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν προειδοποιεί για συνέπειες σε όσους στηρίξουν τις αμερικανικές κυρώσεις

Το Ιράν προειδοποιεί για συνέπειες σε όσους στηρίξουν τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του, ενώ χαρακτηρίζει «παράνομη» την απέλαση δύο διπλωματών του από τη Γαλλία ως αντίποινα για αντίστοιχο περιστατικό με Γάλλους διπλωμάτες.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβήματα της Σαουδικής Αραβίας για το υποθαλάσσιο καλώδιο πιέζουν την Αθήνα

Αιφνιδιασμός στην Αθήνα από τις δύο ρηματικές διακοινώσεις της Σαουδικής Αραβίας με επίκεντρο το καλώδιο δεδομένων που θα ενώσει τις δύο χώρες. Τι λένε διπλωματικές πηγές για την εξέλιξη της υπόθεσης. Η αποστασιοποίηση του Ριάντ από τον IMEC, το σύμφωνο της Μέκκας και οι ελληνικοί Patriot.
Δημήτρης Μάντζος σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάντζος: Η κυβέρνηση αργεί να καταλάβει πως ηρεμία με Τουρκία δεν αρκεί

Ο Δημήτρης Μάντζος κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερημένη συνειδητοποίηση κινδύνων, επιλεκτική ανάγνωση της ιστορίας και παράλειψη αξιοποίησης της κατοχύρωσης της ΑΟΖ το 2011 επί ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού αύριο

Ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού Ασίμ Μουνίρ μεταβαίνει αύριο στην Τεχεράνη για συνομιλίες για την ειρήνη στην περιοχή, ενώ το Πακιστάν διαμεσολαβεί μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο και τις αμερικανικές κυρώσεις.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο νέος επικεφαλής της Ελληνικής Προεδρίας και η κριτική για την προετοιμασία

Ο Αλ. Βιδούρης αναλαμβάνει επικεφαλής του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας. Πώς κατέληξε το υπ. Εξωτερικών στην επιλογή του έμπειρου διπλωμάτη. Το BD αποκαλύπτει στοιχεία της επιστολής του απερχόμενου επικεφαλής.
Σημαία Φινλανδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Φινλανδία: Κλήση Ρώσου πρέσβη για ρωσική παραβίαση εναέριου χώρου

Το φινλανδικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για εξηγήσεις σχετικά με πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου από ρωσικό αεροσκάφος Il-20, που φέρεται να μπήκε 4,7 ναυτικά μίλια εντός Φινλανδίας για τρία λεπτά. Δεν υπήρξε ρωσικό σχόλιο.