ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
Ο Πύργος ΟΤΕ και η είσοδος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης υπό ηλιόλουστο ουρανό.

Επαφές του Μ. Μπεκίρη στη Θεσσαλονίκη για έργα, εξαγωγές και δημόσια υγεία

Από το Ωραιόκαστρο έως τη Ν. Ραιδεστό, ο Μιχάλης Μπεκίρης συναντήθηκε με φορείς και δήμους, εστιάζοντας σε αθλητικές υποδομές, εξαγωγές και καινοτόμες δράσεις υγείας.

Σειρά επαφών και επισκέψεων στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Μακεδονία, Μιχάλης Μπεκίρης στο πλαίσιο της παρακολούθησης έργων και της ενίσχυσης της συνεργασίας με τοπικούς φορείς.

Το πρωί, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη και τον συντονιστή του Πρωθυπουργικού Γραφείου, Γιάννη Παπαγεωργίου, επισκέφθηκε το υπό ανέγερση Προπονητήριο Μαχητικών Αθλημάτων στο Ωραιόκαστρο, στηρίζοντας τις προσπάθειες για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της περιοχής. 

Το έργο, το οποίο αποτελεί σημαντική επένδυση στην αθλητική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αμέσως μετά, επισκέφθηκαν το δημαρχείο Ωραιοκάστρου, όπου στη συνάντηση που ακολούθησε συζήτησαν για τη γενικότερη πρόοδο των έργων υποδομής, για το υπερσύγχρονο σύστημα πυροπροστασίας του Δασοκτήματος, καθώς και για τον συντονισμό μεταξύ κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπεκίρης είχε συνάντηση στο Διοικητήριο με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Σίμο Διαμαντίδη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και στις δυνατότητες περαιτέρω στήριξης των παραγωγικών δυνάμεων της Βόρειας Ελλάδας.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ) στη Ν. Ραιδεστό και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο, όπου ο κ. Μπεκίρης είχε συναντήσεις με τους προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων.

 Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων, μια πρωτοβουλία με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και στόχο τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συναντήσεις και οι επισκέψεις του διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Μακεδονία «επιβεβαιώνουν την προσήλωση της κυβέρνησης στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, με στόχο την ισόρροπη πρόοδο και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λιμάνι Θεσσαλονίκης αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξανά ανοιχτός ο περιφερειακός μετά τα έργα Fly Over

Άνοιξε ξανά η περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας Πανοράματος για το Fly Over. Και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λειτουργούν πλέον κανονικά από το πρωί.
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πρόταση να ονομαστεί Πάρκο Ίμβρου και Τενέδου στη Μητροπούλου

Η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας–Θράκης ζητά να ονομαστεί πάρκο στη Θεσσαλονίκη «Πάρκο Ίμβρου και Τενέδου». Υπάρχει θετική γνωμοδότηση και αναμένεται έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τρακτέρ σε μπλόκο αγροτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα μπλόκα για Θεοφάνια, κλιμάκωση τις επόμενες μέρες

Ανοιχτά μένουν τα αγροτικά μπλόκα στη Μακεδονία στα Θεοφάνια, με ελεύθερη διέλευση σε αρκετά σημεία. Από την Πέμπτη και την Παρασκευή οι αγρότες σχεδιάζουν κλιμάκωση με «48ωρο μπλακ άουτ» και πλήρες κλείσιμο της ΠΑΘΕ, βάσει των αποφάσεων της πανελλαδικής σύσκεψης στα Νέα Μάλγαρα.
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πάγωμα» μπλόκων στη Μακεδονία για τις γιορτές, σύσκεψη 4/1 στα Μάλγαρα

Τα αγροτικά μπλόκα στη Μακεδονία παύουν προσωρινά για λίγες μέρες ως διευκόλυνση των εκδρομέων έως την Πρωτοχρονιά και εν όψει πανελλαδικής σύσκεψης στις 4 Ιανουαρίου στα Μάλγαρα για τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.