ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δόμνα Μιχαηλίδου πορτρέτο

Μιχαηλίδου: Μηδενική ανοχή σε διαφθορά στη δημόσια φροντίδα

ΕΔΕ διέταξε η Δόμνα Μιχαηλίδου για κατάχρηση άνω των 250.000 ευρώ σε δομή πρόνοιας της Ευρυτανίας – ο υπάλληλος παραδέχθηκε τις πράξεις του, έρευνα από το 2016.

Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) προχώρησε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κατόπιν εντολής της υπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, μετά τα πρώτα ευρήματα ελέγχου που υποδεικνύουν σοβαρή κατάχρηση δημόσιου χρήματος στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «το κράτος πρόνοιας στηρίζεται στην εμπιστοσύνη των πολιτών και στην ακεραιότητα όσων το υπηρετούν», με την υπουργό να υπογραμμίζει ότι «κάθε σκιά εντός των δομών πρόνοιας αποτελεί προσβολή για την κοινωνία».

Κλιμάκιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διενεργεί επιτόπιο οικονομικό έλεγχο στη μονάδα από τη Δευτέρα 5 Μαΐου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, υπάλληλος του Θεραπευτηρίου φέρεται να έχει εμπλακεί σε συστηματική κατάχρηση πόρων, με το ποσό της υπεξαίρεσης να υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.

Ο ίδιος ο υπάλληλος έχει παραδεχθεί εγγράφως τις πράξεις του για την περίοδο Απρίλιος 2023 – σήμερα, ωστόσο από την έρευνα προκύπτει δράση ήδη από το 2016, γεγονός που εντείνει τις υποψίες περί ευρύτερης εμπλοκής.

Ο υπάλληλος έχει ήδη παυθεί από τα καθήκοντά του, ενώ το υπουργείο έχει δρομολογήσει νομικές και πειθαρχικές ενέργειες σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει το πρόσωπο της δημόσιας φροντίδας. Η θέση μας είναι αμετακίνητη. Μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή διαφθοράς. Ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα δεν είναι τεχνικό ζήτημα, είναι ζήτημα πολιτισμού και δικαιοσύνης. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους και θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες συνέπειες. Όποιος έχει παραβεί το καθήκον του, θα λογοδοτήσει», τόνισε η υπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προεδρικό Μέγαρο Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Ακυρώθηκε η 15ετής κάθειρξη του πρώην προέδρου Ουμάλα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο του Περού ακύρωσε την καταδίκη του πρώην προέδρου Ογιάντα Ουμάλα για διαφθορά και διέταξε την άμεση αποφυλάκισή του, κρίνοντας άκυρη τη δικαστική διαδικασία σε βάρος του.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας είναι η λύση για τη χώρα

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ για υπεκφυγή στο ερώτημα «ποιος χρηματοδοτεί το κόμμα Τσίπρα» και επισημαίνει ότι ούτε η διαφθορά του Μητσοτάκη ούτε η διαπλοκή του Τσίπρα αποτελούν λύση για το μέλλον της χώρας.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Έχει κοστολογήσει η κυβέρνηση διαφθορά και διαπλοκή;

Ο Κώστας Τσουκαλάς χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ φορομπηχτικό και νεοφιλελεύθερο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν τήρησε δεσμεύσεις για μείωση φόρων και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και ότι παραπλανά τους πολίτες.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: O Μητσοτάκης εκπαιδεύει τη χώρα στην ανοχή της διαφθοράς

Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε την ανάρτηση Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι οι κυβερνητικές ρυθμίσεις χρέους ωφελούν λίγους, είναι ανεπαρκείς και πως η κυβέρνηση απέρριψε προτάσεις ΠΑΣΟΚ για διευκολύνσεις και προστασία πρώτης κατοικίας.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση καταφεύγει στο θράσος όταν αποκαλύπτεται το ψεύδος

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ΝΔ για διαφθορά και καταλόγισε πρωτοφανή στάση ζητώντας συγγνώμη από την αντιπολίτευση για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ τόνισε καταδίκες στελεχών της ΝΔ και του πρώην διοικητή του οργανισμού.
Κυβερνητικό Μέγαρο Ταϊλάνδης
ΔΙΕΘΝΗ

Σκάνδαλο εξετάσεων: 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα στην Ταϊλάνδη

Σχεδόν 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι στην Ταϊλάνδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω διαφθοράς σε εξετάσεις, μετά από αποκαλύψεις για δωροδοκίες και ηλεκτρονική αλλοίωση αποτελεσμάτων, που οδήγησαν σε τρεις συλλήψεις.