ΓΔ: 2693.62 -0.05% Τζίρος: 102.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:08:38
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε εκδήλωση του Bloomberg, αναλύοντας τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις.

Οικισμό στην Κοζάνη, που θα γίνει "πράσινος", επισκέφθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον οικισμό Ακρινή στην Κοζάνη, που πρόκειται να μετατραπεί σε πρότυπο "πράσινο" οικισμό από την κυβέρνηση, συναντήθηκε με κατοίκους και ανέφερε ότι είχε βρεθεί στην Ακρινή και το 2008, ως πρόεδρος περιβαλλοντικής επιτροπής της Βουλής.

Την Ακρινή της Κοζάνης, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει σε πρότυπο "πράσινο" οικισμό επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και θυμήθηκε ότι είχε επισκεφθεί τον οικισμό και το 2008, τότε ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Στη διάρκεια της επίσκεψης συνομίλησε με κατοίκους που εκπαιδεύονται στο Κέντρο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Απασχόλησης. Στο Κέντρο αυτό παρέχονται μαθήματα για την απόκτηση πιστοποιημένων δεξιοτήτων και υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού, στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχεται στον τοπικό πληθυσμό, ώστε να επανενταχθεί εύκολα στην αγορά εργασίας μετά τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με πολίτες για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί ώστε η Ακρινή να μετατραπεί σε "πράσινο" οικισμό, όπως είχε παλαιότερα δεσμευτεί. Προς την κατεύθυνση αυτή προβλέπονται η ανάπτυξη μονάδας ηλιακής ενέργειας ισχύος 35 MW, η οποία θα εξυπηρετεί την τοπική ενεργειακή κοινότητα. Η κατασκευή νέας επαρχιακής οδού μήκους 10,6 χιλιομέτρων για την απρόσκοπτη πρόσβαση στο χωριό. Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε στέγες, ο σχεδιασμός δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης και μελετημένες δενδροφυτεύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στη σημασία της δίκαιης μετάβασης για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τους κατοίκους της περιοχής, ενώ προσέθεσε πως το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΔΕΗ προσθέτει πόρους που θα προσδώσουν μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Οι κάτοικοι της Ακρινής χάρισαν στον πρωθυπουργό ποντιακή λύρα και παραδοσιακά προϊόντα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης σε τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων για τον αγιασμό, ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Θέλουμε την ομογένεια στο πλευρό μας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της επιστολικής ψήφου για τους απόδημους Έλληνες, επισημαίνοντας ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Άνοιξε η πλατφόρμα, ακολουθεί ενημερωτική εκστρατεία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πολιτική σταθερότητα, κλειδί για επενδυτική ασφάλεια

Ο πρωθυπουργός τόνισε στη ΔΕΘ ότι τα οφέλη από το Ταμείο Ανάκαμψης φτάνουν σε ασθενείς, μαθητές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε πως η ανάπτυξη δεν εξαρτάται μόνο από ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και δημόσιες επενδύσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στήριξη φοιτητών και επενδύσεις στην ανώτατη εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός δήλωσε στη ΔΕΘ πως ο νόμος Πιερρακάκη είναι συνταγματικός και πως τα διοικητικά λάθη διορθώνονται. Τόνισε τη σημασία των μη κρατικών πανεπιστημίων, διαβεβαιώνοντας στήριξη και στα δημόσια ιδρύματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει woke ατζέντα – Διευκρίνιση για γάμο και ισότητα

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τόνισε ότι δεν υπάρχει woke ατζέντα στην Ελλάδα, απαντώντας σε κριτική Σαμαρά και ξεκαθάρισε πως τα νέα σχολικά βιβλία αξιολογούνται από ανεξάρτητους και θα διορθώνονται όποια λάθη εντοπίζονται.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε τη Δυτική Θεσσαλονίκη με το μεγαλύτερο αθλητικό έργο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, τονίζοντας τη σημασία των έργων για τη βελτίωση της ζωής στη δυτική Θεσσαλονίκη και θεμελίωσε το νέο Βιοκλιματικό Κολυμβητήριο του δήμου.