ΓΔ: 2621.95 -0.04% Τζίρος: 196.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:26:38
Χάρης Δούκας πορτρέτο
Ο Χάρης Δούκας

Δούκας: Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι δέσμευση στους φιλάθλους του

Το ΥΠΕΝ ενέταξε την κατασκευή του γηπέδου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, για την προγραμματική περίοδο 2021-2025, απόφαση η οποία εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ.

Ως ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για την έναρξη της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αντιμετωπίζει ο Χάρης Δούκας την έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης που υπέβαλε ο δήμος Αθηναίων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το ΥΠΕΝ ενέταξε την κατασκευή του γηπέδου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης για την προγραμματική περίοδο 2021-2025, απόφαση η οποία εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ και δίνει το «πράσινο φως» στον δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής του γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων.

«Το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο του Παναθηναϊκού αποτελεί μία δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους χιλιάδες φιλάθλους του, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής του Βοτανικού, που θα δουν την περιοχή τους να αναβαθμίζεται», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε: «Η εξασφάλιση αυτής της χρηματοδότησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την υποβολή της σχετικής πρότασης από τη γενική γραμματεία του Δήμου και με την τεχνική υποστήριξη της ΕΑΤΑ, ανοίγει τον δρόμο ώστε να ξεκινήσει το κυρίως έργο της κατασκευής του γηπέδου και να προχωρήσει η υλοποίησή αυτού του μεγάλου έργου».

Το έργο επιβλέπει η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημαρχείο Αθηναίων κτήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη Μαΐου η δημοπράτηση του γηπέδου στον Βοτανικό από τον Δ. Αθηναίων

Η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 καθώς υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν. Τί χρειάζεται για να προχωρήσει η τελική δημοπράτηση.
Σταύρος Παπασταύρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Ευρωπαϊκή στήριξη πολιτών-επιχειρήσεων στην ενεργειακή κρίση

Ο Στ. Παπασταύρου τόνισε στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας ΕΕ την ανάγκη για συντονισμένη ευρωπαϊκή αντίδραση στην ενεργειακή κρίση, ζητώντας στοχευμένη στήριξη μέσω ρήτρας διαφυγής και κοινή σύσκεψη με υπουργούς Οικονομικών. Προτάσεις στήριξαν 5 χώρες.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία της Γκράβας

Τη Δευτέρα 2/11 ανοίγουν τα σχολεία της Γκράβας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η θέρμανση θα επανέλθει ως τα τέλη Νοεμβρίου, εφόσον ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων.
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπακογιάννης: «Έλλειψη ασφάλειας και σχεδίου στα σχολεία και τα έργα»

Ο Κώστας Μπακογιάννης με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται σε φλέγοντα θέματα του Δήμου Αθηναίων, όπως σχολεία, αντιπλημμυρικά και τοπικά έργα, ζητώντας ασφάλεια, προγραμματισμό και απαντήσεις για τους δημότες.