ΓΔ: 2661.29 -0.99% Τζίρος: 377.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:43:39
Δημαρχείο Αθηναίων κτήριο
Το Δημαρχείο Αθηναίων στην πλατεία με περιστέρια και πολίτες σε κίνηση, φωτεινή ατμόσφαιρα.

Τέλη Μαΐου η δημοπράτηση του γηπέδου στον Βοτανικό από τον Δ. Αθηναίων

Η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 καθώς υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν. Τί χρειάζεται για να προχωρήσει η τελική δημοπράτηση.

Αν και τις ημέρες που ακολούθησαν μετά την ψηφοφορία των μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού (που ενέκριναν με ποσοστό 68,5% το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης») υπήρξε μία σχετική αισιοδοξία πως η δημοπράτηση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου μπορεί να γίνει -ακόμη και- μέσα στον Απρίλιο, το πιο πιθανό σενάριο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, είναι να ξεκινήσει η όλη διαδικασία προς το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Μία διαδικασία που θα κρατήσει συνολικά -μίνιμουμ- 9 μήνες, δηλαδή έως τον Φεβρουάριο του 2023 μέχρι να φτάσει στην τελική μειοδότηση, διότι υπάρχουν ακόμη αρκετά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Η πλευρά της δημοτικής αρχής έχει αρχίσει πάντως να «τρέχει» εδώ και καιρό τις εξελίξεις, γύρω απ’ τα τεύχη δημοπράτησης. Την ίδια ώρα οι μελέτες του γηπέδου, έχουν συνταχθεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι έχουν παραδοθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Και βάσει αυτών συντάσσονται ήδη τα τεύχη δημοπράτησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 4412/2016.

Επίσης, η εκπόνηση μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων για την ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου έχει ολοκληρωθεί κι έχει υποβληθεί προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ΥΠΟΜΕΔΙ) για έγκριση. Η εν λόγω μελέτη θα συνοδεύει την περιβαλλοντική αδειοδότηση του γηπέδου από το συναρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δεδομένου μάλιστα, ότι το ποδοσφαιρικό γήπεδο έχει ήδη εδώ και χρόνια οικοδομική άδεια, με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων θα «ανοίξει» πλέον ο δρόμος για την τελική δημοπράτησή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργασίες Μετρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυψέλη: Τα πρώτα στοιχεία καθιζήσεων 14 κτιρίων στον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων έχει στα χέρια του τα πρώτα στοιχεία για τις ζημιές που προκάλεσαν οι εργασίες του Μετρό σε 14 κτίρια στην Κυψέλη, ενώ η διέλευση του μετροπόντικα έχει διακοπεί λόγω καθιζήσεων από τον Μάιο.
Χάρης Δούκας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούκας: Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι δέσμευση στους φιλάθλους του

Το ΥΠΕΝ ενέταξε την κατασκευή του γηπέδου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, για την προγραμματική περίοδο 2021-2025, απόφαση η οποία εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ.
μακέτα οικίας κατασκευής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 7,1% η άνοδος της παραγωγής κατασκευών το β' τρίμηνο, λέει η ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση 7,1% παρουσίασε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το β' τρίμηνο του 2026 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ σε σύγκριση με το α' τρίμηνο του 2026 η άνοδος ήταν 30,6%. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης αυξήθηκε κατά 0,02%.
Επενδύσεις-Καινοτομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διατηρείται η «ψαλίδα» στις επενδύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ανακάμψει, αλλά το επενδυτικό κενό που τη χωρίζει με την Ευρώπη παραμένει, καθώς οι επενδύσεις αντιστοιχούν στο 16,8% του ΑΕΠ, έναντι 21,3% που είναι ο μ.ο στην ΕΕ.