«Η υπόθεση Novartis - με όποιο τρόπο και αν ξεκίνησε - εξελίχθηκε σίγουρα σε ξεκάθαρη πολιτική σκευωρία. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει η Δικαιοσύνη να έχει την απόλυτη θεσμική υποχρέωση για όλες τις πιθανές εξελίξεις». Αυτό τονίζει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kontra».
Ο κ. Λαζαρίδης τάσσεται κατά της διαιώνισης πολιτικής βεντέτας απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και διαμηνύει ότι «δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τοξική πρακτική των μαζικών πολιτικών διώξεων και της στοχοποίησης πρώην πρωθυπουργών μόνο και μόνο για επικοινωνιακά σόου και μικροκομματικά οφέλη, όπως με ανευθυνότητα έπραξε η προηγούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Εάν, πάντως, όπως ξεκαθαρίζει, κατά το στάδιο της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή ή από τη Δικαιοσύνη προκύψουν στοιχεία και για άλλα επιπλέον πρόσωπα που είχαν ανάμιξη στη νοσηρή αυτή υπόθεση, «προφανώς το κατηγορητήριο μπορεί να επεκταθεί».
Αναφερόμενος στην ελάττωση της φορολογίας, ο κ. Λαζαρίδης υπενθυμίζει ότι έχει ήδη ξεκινήσει, με την θεσμοθετημένη πλέον, μείωση του ΕΝΦΙΑ και τονίζει: «Η μείωση φόρων είναι στο DNA αυτής της Κυβέρνησης. Όχι από κάποιου είδους ιδεοληψία, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι αυτό είναι ο τρόπος ανάταξης της οικονομίας».
Σχετικά με τα εργασιακά, ο κ. Λαζαρίδης επισημαίνει πως «οι όποιες αντιδράσεις προέρχονται από εκείνους που αισθάνονται ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους».
Με τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση, εκτιμά, ότι «αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας», ενώ ξεκαθαρίζει ότι οι ρυθμίσεις στα εργασιακά στοχεύουν «στη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Και σε αυτό το πλαίσιο η προστασία του εργαζομένου είναι μείζονος σημασίας».
Για το μεταναστευτικό, ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει πως «η πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης απλά χαρακτηριζόταν από μία οριζόντια ανικανότητα και από μια ιδεοληπτική υποκρισία» και τονίζει την ανάγκη αυστηρότερης επιτήρησης των συνόρων με τεχνικά μέσα προηγμένης τεχνολογία, αποσυμπίεσης των τοπικών κοινωνιών και επανασχεδιασμού της αξιοποίησης των ανενεργών στρατοπέδων σε ολόκληρη τη χώρα «με τρόπο που δεν θα μεταθέτει απλά το πρόβλημα αλλού».
Ερωτηθείς για τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Λαζαρίδης τις αποδίδει στην διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας και την ανυπαρξία της στον ενεργειακό σχεδιασμό του σύντομου μέλλοντος. Ασφαλώς, σημειώνει, «και αυτό οφείλει να γίνει το διπλωματικό όπλο της Ελλάδας».