ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 21:56:14
Αυγά Φαμπερζέ βιτρίνα
Μια βιτρίνα με πλούσια συλλογή αυγών Φαμπερζέ σε διάφορα χρώματα και σχέδια.

Νέα Ζηλανδία: Κλέφτης ανέκτησε μετά από μέρες καταπομένο αυγό Φαμπερζέ

Αυγό Φαμπερζέ με διαμάντια που είχε καταπιεί κλέφτης, εντόπισε και ανέκτησε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας μετά από εξάήμερη παρακολούθηση. Το κόσμημα βρίσκεται πλέον στην κατοχή των αρχών.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε την ανάκτηση ενός πολύτιμου αυγού Fabergé με διαμάντια, το οποίο είχε κλαπεί από χρυσοχοείο στο Όκλαντ. Ο δράστης, ηλικίας 32 ετών, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, αφού φέρεται να κατάπιε το κομψοτέχνημα για να το αποκρύψει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, «το μενταγιόν ανακτήθηκε» και πλέον βρίσκεται υπό την κατοχή της αστυνομίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις παρακολούθησαν τον ύποπτο για έξι ημέρες, αναμένοντας να ανακτήσουν το κόσμημα, η αξία του οποίου εκτιμάται περίπου στις 20.000 δολάρια ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο μενταγιόν αποτελεί ειδική έκδοση, εμπνευσμένη από την ταινία του 1983 «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση Οκτάπουσι». Το αυγό, κατασκευασμένο από χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια και ζαφείρια, κρύβει στο εσωτερικό του ένα μικρό χταπόδι, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Fabergé.

Ο οίκος Fabergé έχει καθιερωθεί από τα τέλη του 19ου αιώνα για τα περίτεχνα αυγά του, διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους. Πρόσφατα, το Χειμερινό Αυγό των Ρομανόφ, που ανήκε στη ρωσική αυτοκρατορική οικογένεια και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του οίκου, πωλήθηκε σε δημοπρασία του Christie's στο Λονδίνο στην τιμή ρεκόρ των 22,9 εκατ. στερλινών, δηλαδή περίπου 26 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 36χρονου στο κέντρο Αθήνας με πιστόλι στην κατοχή του

Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός ανήμερα Χριστουγέννων στο κέντρο της Αθήνας, όταν σε έλεγχο της ΔΙΑΣ προσπάθησε να τραβήξει πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη. Του ασκήθηκε δίωξη για οπλοκατοχή και βία κατά υπαλλήλων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 60χρονου για τον φόνο της μητέρας του το 2022 στο Κολωνάκι

Συνελήφθη 60χρονος στο Κολωνάκι με ένταλμα για τη δολοφονία της μητέρας του το 2022. Κατηγορείται ότι της έδωσε θανατηφόρα ηρεμιστικά και έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του. Η 87χρονη είχε βρεθεί απανθρακωμένη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίγιο: Εξάρθρωση συμμορίας που λήστευε πολίτες ως δήθεν υπάλληλοι ΔΕΔΔΗΕ

Αστυνομικοί στο Αίγιο εξάρθρωσαν εγκληματική ομάδα που παρίστανε υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και διέπραττε κλοπές. Συνελήφθησαν δύο άνδρες, ταυτοποιήθηκε κι άλλος, με όφελος 65.000 ευρώ από δύο κλοπές και πέντε απόπειρες.