ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Έργα ύψους 10 εκατ. ευρώ σε δήμους της Στερεάς Ελλάδας

Εγκρίθηκαν οι δράσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων, με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού.

Εγκρίθηκε η δράση «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΒΑΑ) για την Ανάδειξη της ενιαίας “Δια-δημοτικής Αστικής Λειτουργικής Περιοχής” των Αστικών Κέντρων των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων», συνολικής δημόσιας δαπάνης €10.050.000.
 
Η έγκριση πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, ενώ βασικός στόχος  είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των πόλεων της Στερεάς Ελλάδας με ολοκληρωμένο τρόπο, μέσω ενός συνδυασμού παρεμβάσεων και υποστηρικτικών δράσεων, ώστε να διαμορφωθεί μια νέα εικόνα για τις πόλεις, με αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα, η οποία  θα αξιοποιεί αναπτυξιακά και από άποψη ποιότητας ζωής, τα στρατηγικά τους πλεονεκτήματα.
 
Η στρατηγική συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στο πλαίσιο  του Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020.
 
«Μετά τη χρηματοδότηση των αντίστοιχων δράσεων στους Δήμους Λαμιεών και Χαλκιδέων, προχωράμε στην έγκριση της στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης  των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων με 10 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η διαδημοτική συνεργασία, είναι από τις ελάχιστες αντίστοιχες προσπάθειες που σημειώνονται στον ευρωπαϊκό χώρο και γι` αυτό, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το πετυχαίνουμε στη Στερεά Ελλάδα. Συνεχίζουμε να ξεδιπλώνουμε καθημερινά το σχέδιό μας να κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα μια σύγχρονη, δυναμική και ανταγωνιστική Περιφέρεια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνολικά 681 εκατ. ευρώ για ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη μέσω Social Climate Fund ως 2032

681 εκατ. ευρώ θα διατεθούν έως το 2032 σε ελληνικές ΜΜΕ για μείωση του ενεργειακού κόστους και προστασία περιβάλλοντος μέσω του Social Climate Fund. Οι αναλυτικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το ΥΠΑΝ τις επόμενες εβδομάδες.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Προτεραιότητα οι επενδύσεις με τα 20 δισ. της νέας ΚΑΠ

Πάνω από 20 δισ. ευρώ θα λάβει η Ελλάδα από τη νέα ΚΑΠ 2028-2034. Ο Κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι το νέο σύστημα πληρωμών μέσω ΑΑΔΕ είναι οριστικό και η ΚΑΠ πρέπει να συνδεθεί με επενδύσεις, παραγωγικότητα και μείωση κόστους.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: 23 δισ. ευρώ επενδύσεις από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε σε δύο συνέδρια στη Θεσσαλονίκη πως το Ταμείο Ανάκαμψης αφήνει σημαντικά έργα και μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν το κράτος, τις υποδομές και την καθημερινότητα των πολιτών.
ΕΤΒΑ βιομηχανική περιοχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Marcel Cobuz (ΤΙΤΑΝ): Η ΝΑ Ευρώπη μπορεί να γίνει κέντρο ευρωπαϊκής ανάπτυξης

Ο Marcel Cobuz τόνισε τη σημασία μεγάλων έργων στη Θεσσαλονίκη, όπως το flyover και η ανάπτυξη του λιμανιού, επισημαίνοντας τον ρόλο τους στη μείωση των ανισοτήτων και την πρόοδο της διασυνδεσιμότητας στα Βαλκάνια.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Το RRF απέδειξε την ικανότητα της Ελλάδας στα έργα

Στη Θεσσαλονίκη, στο Summit του Economist, συζητήθηκε η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας μετά το RRF με έμφαση σε επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις και ανταγωνιστικότητα. Ο Ν. Παπαθανάσης επεσήμανε στόχο ανάπτυξης πάνω από 2%.