ΓΔ: 2229.19 1.10% Τζίρος: 224.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λογότυπο ΣΕΒ
Φώτο: ΣΕΒ

ΣΕΒ: Σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Σαουδική Αραβία

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη «εκκίνηση» του νεοϊδρυθέντος Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, μια πρωτοβουλία του ΣΕΒ και της Συνομοσπονδίας των Επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας.

Σημαντικές επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Σαουδικής Αραβίας προκύπτουν για τους περισσότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως οι κατασκευές, τα φάρμακα, οι ψηφιακές τεχνολογίες, η εφοδιαστική αλυσίδα, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και τα τρόφιμα εκτιμά ο ΣΕΒ. Επίσης, τονίζει, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για υπηρεσίες διαχείρισης υδάτινων πόρων, αποβλήτων και ενέργειας.

Τα συμπεράσματα προκύπτουν από την επιχειρηματική αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών, που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ, στις 12 με 14 Μαρτίου, με την υποστήριξη του ΣΕΒ .

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κ. Κώστας Φραγκογιάννης. Την αποστολή εκ μέρους του ΣΕΒ συνόδευσε ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Συμπρόεδρος του ελληνικού τμήματος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη «εκκίνηση» του νεοϊδρυθέντος Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, μια πρωτοβουλία του ΣΕΒ και της Συνομοσπονδίας των Επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας.

Οι εξαγωγές της Ελλάδας στην Σαουδική Αραβία αυξήθηκαν κατά 105% το 2021 σε σύγκριση με το 2020 και το διμερές εμπόριο έφτασε τα 1,3 δισ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Σαουδικής Αραβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σαουδική Αραβία ζητά αποκλιμάκωση μετά από ένταση στο στενό του Ορμούζ

Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί για νέα στρατιωτική κλιμάκωση στον Κόλπο, ζητώντας αυτοσυγκράτηση και συνέχιση της διπλωματίας, στηρίζοντας τις μεσολαβητικές προσπάθειες του Πακιστάν για αποφυγή περαιτέρω εντάσεων.
Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΠΕΚ+: Σήμερα οι πρώτες αποφάσεις μετά την αποχώρηση των ΗΑΕ

Η αποχώρηση των ΗΑΕ από τον ΟΠΕΚ+ φέρνει αναταραχή, με τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία και άλλες χώρες να συνεδριάζουν σήμερα. Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την ανακοίνωση για τις νέες ποσοστώσεις παραγωγής πετρελαίου.
Μπουκάλια ποτών μπαρ
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Τέλος τα αποθέματα ποτών στην επίσημη κάβα λόγω πολέμου

Το μοναδικό επίσημο κατάστημα ποτών στη Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω πολεμικών διαταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις παραδόσεις και έλλειψη προϊόντων, όπως μπύρα και κρασί.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες ηγετών του Κόλπου στη Σαουδική Αραβία για κρίση στη Μέση Ανατολή

Η Σαουδική Αραβία φιλοξένησε στη Τζέντα ηγέτες του Κόλπου για συζητήσεις σχετικά με την κρίση στη Μέση Ανατολή και τον συντονισμό των προσπαθειών για επίλυση περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων, σύμφωνα με το πρακτορείο APS.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Αποχώρηση ΗΑΕ από τον ΟΠΕΚ και ΟΠΕΚ+ από 1η Μαΐου

Τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+ την 1η Μαΐου, προκαλώντας αναταράξεις στους οργανισμούς εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Η απόφαση ελήφθη μετά από προσεκτική στρατηγική εξέταση, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας.
Σημαίες Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+, γεγονός που πλήττει σημαντικά τον οργανισμό και τη Σαουδική Αραβία, εν μέσω παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν.