ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Παραλαβή 18 συρμών για τη βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η παραλαβή των συρμών που θα εξυπηρετούν τη βασική γραμμή του έργου, από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό ως τον Σταθμό Νέα Ελβετία.  

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή των συρμών που θα εξυπηρετούν τη βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης, από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό ως το Σταθμό Νέα Ελβετία, όπως αναφέρει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός αναφέρει: «Ολοκληρώσαμε την παραλαβή των συρμών για το μετρό Θεσσαλονίκης που θα εξυπηρετούν τη βασική γραμμή του έργου, από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό ως τον Σταθμό Νέα Ελβετία.  
 
Οι 18 αυτοί συρμοί, είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι και εξοπλισμένοι με συστήματα υψηλής τεχνολογίας, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη λειτουργία τους, αλλά και η αναβαθμισμένη εμπειρία μετακίνησης και η ασφάλεια των επιβατών.  
 
Παράλληλα συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τα δοκιμαστικά δρομολόγια που ξεκινήσαμε πριν λίγους μήνες. Είμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε στην Θεσσαλονίκη το μετρό που περιμένει τόσα χρόνια. Το μετρό που της αξίζει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λεωφορείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: 41 νέα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, ανανέωση στόλου έως το 2027

«Η Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα στις αστικές συγκοινωνίες καθώς η σταδιακή ανανέωση του στόλου βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών» ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Άνοδος 9,7% στην κίνηση του αεροδρομίου Μακεδονία τον Οκτώβριο

Αύξηση 9,7% σημείωσε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον Οκτώβριο, με 755.920 ταξιδιώτες. Ισχυρή άνοδος στις διεθνείς πτήσεις, ενώ Έλληνες, Γερμανοί, Κύπριοι, Άγγλοι και Ιταλοί ήταν οι κορυφαίες εθνικότητες.
Δήμας, Κυρανάκης, Βαφειάδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα - Κύπρος ενισχύουν τη συνεργασία σε μεταφορές και οδική ασφάλεια

Οι Υπουργοί Μεταφορών Ελλάδας και Κύπρου συζήτησαν την ενίσχυση της συνεργασίας σε οδική ασφάλεια και υποδομές, καθώς και τη στρατηγική θέση των δύο χωρών στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών.
Επιβάτες σε αεροπλάνο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σημαντική μείωση πτήσεων εξαιτίας του παρατεταμένου shutdown

Η στάση πληρωμών στις ΗΠΑ προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στις εσωτερικές πτήσεις λόγω έλλειψης ελεγκτών, όπως δήλωσε ο Σον Ντάφι. Οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις εντείνονται ενώ τα δρομολόγια περιορίζονται εν όψει της γιορτής των Ευχαριστιών.