ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Άντληση 812,5 εκατ. από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων προς το Δημόσιο

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο -0,39%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,041 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,67 φορές.

Το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας που διενήργησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο στο -0,39%, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 1,67 φορές έναντι 1,82 στην προηγούμενη δημοπρασία.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ΟΔΔΗΧ, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 625 εκατ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο -0,39%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,041 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,67 φορές. Έγιναν δεκτές προσφορές έως του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατ. ευρώ.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 27 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 26 Αυγούστου στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οθόνη χρηματιστηρίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Νίκη": Ζητά άμεσες λύσεις για την εκκαθάριση οφειλών σε ιδιώτες

Η «Νίκη» καλεί την κυβέρνηση να εξοφλήσει άμεσα τα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες για στήριξη της αγοράς, κατηγορώντας την για αδράνεια και ανάθεση του θέματος σε επιτροπή με ορίζοντα το 2026, ενώ τα χρέη παραμένουν υψηλά.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ευρεία συναίνεση εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2026

Ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι η Βουλή αποτελεί παράδειγμα διαφάνειας, με μόλις 2 ευρώ ανά 1.000 κρατικών δαπανών να αφορούν τη λειτουργία της, ενώ υπογράμμισε το κοινωνικό και πολιτιστικό της έργο.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα εγκύκλιος για αυστηρούς κανόνες διαφάνειας στις διαφημίσεις του Δημοσίου

Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης θέτει αυστηρούς κανόνες διαφάνειας στις διαφημίσεις του Δημοσίου· μόνο εγγεγραμμένα μέσα στα Μητρώα θα μπορούν να αναλαμβάνουν δημόσιες καμπάνιες.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πυροσβεστικό Σώμα προσλαμβάνει 15 τεχνικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το Πυροσβεστικό Σώμα προκηρύσσει διαγωνισμό για 15 θέσεις τεχνικών ειδικοτήτων, ενισχύοντας τα συνεργεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αιτήσεις και όροι συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του Σώματος.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Νέα μέτρα για πιο φιλικό και αποτελεσματικό Δημόσιο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τις επόμενες κινήσεις για ένα πιο φιλικό κράτος προς τους πολίτες, δίνοντας έμφαση στη μείωση γραφειοκρατίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.