ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Έκπτωση στο ρεύμα σε όσους είχαν διακοπή ηλεκτροδότησης

Δεν θα πληρώσουν τη χρέωση για το δίκτυο διανομής τον Φεβρουάριο. Την έκπτωση προανήγγειλε το πρωί ο πρωθυπουργός.

Τα νοικοκυριά που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία δεν θα πληρώσουν τη χρέωση που τους αναλογεί για τον μήνα του Φεβρουαρίου, όπως γνωστοποίησε ο ΔΕΔΔΗΕ. Ακολουθεί η ανακοίνωσή του:

«Αφαίρεση της Χρέωσης Δικτύου Διανομής Φεβρουαρίου για τους πληγέντες καταναλωτές

  • Μηδενική Χρέωση Δικτύου Διανομής τον Φεβρουάριο για όλους τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας
  • Η πίστωση θα φανεί στους λογαριασμούς ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης κάθε προμηθευτή

Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο.
Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών  που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές. 
Η παραπάνω μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών και τα καλώδια ΔΕΔΔΗΕ στη Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική εξέταση διατάσσεται για ενδεχόμενη ευθύνη καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ στην πρόκληση πυρκαγιών στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελίες και δημοσιεύματα. Ζητείται διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών.
Λογότυπο ΔΕΔΔΗΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ελεύθεροι οι δύο εργολάβοι ΔΕΔΔΗΕ για τη φωτιά στη Σίβηρη

Δύο εργολάβοι του ΔΕΔΔΗΕ παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στον εισαγγελέα Πολύγυρου για την έρευνα της πυρκαγιάς στη Σίβηρη Χαλκιδικής και αφέθηκαν ελεύθεροι έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
πύργος ηλεκτρικής ενέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θωράκιση του δικτύου ρεύματος στον Δήμο Αγ. Βασιλείου ζητά ο δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ζητά από τον ΔΕΔΔΗΕ έργα υπογείωσης του ηλεκτρικού δικτύου σε περιοχές με ισχυρούς ανέμους για ενίσχυση της ανθεκτικότητας, ιδίως μετά τη μεγάλη πυρκαγιά, τονίζοντας την άμεση ανάγκη παρέμβασης.
Άκης Σκέρτσος συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Η συνέντευξη Τσίπρα γεμάτη ψέματα και ανακρίβειες

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, απαντά στον Αλέξη Τσίπρα ότι οι επενδύσεις του ΔΕΔΔΗΕ έχουν τετραπλασιαστεί από το 2019, ξεπερνώντας το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οι υπογειοποιήσεις δικτύου έχουν οκταπλασιαστεί.
Υψηλή τάση πυλώνες ρεύματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συχνές διακοπές ρεύματος και πτώσεις τάσης στον Δήμο Σφακίων

Συνεχείς διακοπές ρεύματος και πτώση τάσης καταγράφονται στον Δήμο Σφακίων, προκαλώντας ζημιές σε συσκευές και τρόφιμα. Κάτοικοι και δήμαρχος ζητούν άμεση παρέμβαση του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των προβλημάτων.