ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
φρέσκες ελιές σε χέρια

Τις 124.000 φθάνουν οι δηλώσεις οικονομικής στήριξης ελαιοπαραγωγών

Mέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί συνολικά 124.000 δηλώσεις οι οποίες μετά τη σχετική εκκαθάριση έχουν οριστικοποιηθεί και το ύψος τού ποσού που έχει δεσμευτεί ανέρχεται σε 112.238.000 ευρώ από τα 126 εκατ. ευρώ που πρόκειται να διατεθούν συνολικά.

Κανονικά συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων από τους ελαιοπαραγωγούς για την οικονομική τους στήριξη με ποσά από 300 έως 4.000 ευρώ, ανάλογα με την στρεμματική έκταση που καλλιεργούν, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη ενίσχυση του πρωτογενή τομέα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές από το υπουργείο, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί συνολικά 124.000 δηλώσεις οι οποίες μετά τη σχετική εκκαθάριση έχουν οριστικοποιηθεί και το ύψος τού ποσού που έχει δεσμευτεί ανέρχεται σε 112.238.000 ευρώ από τα 126 εκατ. ευρώ που πρόκειται να διατεθούν συνολικά.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι «η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, έπειτα από την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, Μάκη Βορίδη, για την επίλυση του ζητήματος που είχε ανακύψει με τις ποικιλίες ελαιώνων οι οποίες δεν εμφανίζονταν ως επιλέξιμες στο πληροφοριακό σύστημα του Μέτρου».

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτημάτων πληρωμής ολοκληρώνεται την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Έως τις 15 Ιουλίου ανοίγει το νέο ΟΣΔΕ για τους αγρότες

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι το νέο ΟΣΔΕ ανοίγει έως τις 15 Ιουλίου, με προσυμπληρωμένες αιτήσεις, κίνητρα για έγκαιρη υποβολή και ταχύτερες πληρωμές.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Η γνώση και τα πανεπιστήμια κλειδί για το μέλλον της Ευρώπης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι η γνώση, η έρευνα και τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ανταγωνιστικότητα και το μέλλον της Ευρώπης.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νομοσχέδιο ζητά από πρόσφυγες να καλύπτουν μέρος της στέγης

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πρόσφυγες με επαρκή εισοδήματα θα πρέπει να επιστρέψουν έως 10.000 στερλίνες για στέγαση και επιδόματα, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Διερευνώνται 2.900 υποθέσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, 1.151 διώξεις

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την κυβέρνηση και την ΑΑΔΕ για την έγκαιρη πληρωμή 617 εκατ. ευρώ σε 530.000 αγρότες, υπερβαίνοντας τον στόχο. Τόνισε πως η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ πέτυχε, παρά τις δυσκολίες.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τιμήθηκε ο Α. Ζαχαρόπουλος για την προσφορά του στον αγροτικό τομέα

Ο Αγγελος Ζαχαρόπουλος τιμήθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τη συνεισφορά του στην ελληνική γεωργία και τον ρόλο του στις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις, σε ειδική εκδήλωση στο ΥΠΑΑΤ.
Ελληνική σημαία και ευρώ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκαν 617,4 εκατ. ευρώ σε 1.142.948 αγρότες για ενισχύσεις Ιουνίου 2026

Ξεκίνησε η καταβολή 617 εκατ. ευρώ σε 1,1 εκατ. δικαιούχους αγροτικών ενισχύσεων από την ΑΑΔΕ. Ο υπουργός Μ. Σχοινάς τόνισε τη διαφάνεια, την αξιοπιστία του νέου συστήματος και τη στήριξη των πραγματικών παραγωγών.