ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ομόλογα και χρήματα
Φώτο: Shutterstock

ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,3 δισ. με εξάμηνα έντοκα και μειωμένο επιτόκιο 0,25% 

Η έκδοση υπερκαλύφθηκε 2,31 φορές, με τις προσφορές να φθάνουν στο επίπεδο των 2,312 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο υποχώρησε από το 0,36% που είχε φθάσει σε προηγούμενη έκδοση.

Σημαντική μείωση εμφάνισε το επιτόκιο στη σημερινή δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ, καθώς διαμορφώθηκε στο 0,25% έναντι 0,36% σε προηγούμενη έξοδο στις αγορές με χρεόγραφα αντίστοιχης διάρκειας. 

Το συνολικό ποσό που άντλησε το ελληνικό δημόσιο έφθασε στα 1,3 δισ. ευρώ, με το ύψος των προσφορών να φθάνει στο επίπεδο των 2,312 δισ. ευρώ. 

Αποτέλεσμα η έκδοση να υπερκαλυφθεί 2,31 φορές, ενώ το αρχικό δημοπρατούμενο ποσό ήταν της τάξης του ενός δισ. ευρώ. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινέζικα νομίσματα yuan
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ όγκου και επενδυτών στην έκδοση ομολόγων Πάντα από την AIIB

Η AIIB εξέδωσε "Πάντα" ομόλογα ύψους 3 δισ. γιουάν με ιστορικό ρεκόρ προσφορών από 34 επενδυτές και επιτόκιο 1,7%. Η αρχική προσφορά αυξήθηκε λόγω μεγάλης ζήτησης σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας στις 10 Μαρτίου.
Ομόλογα και χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΔΔΗΧ: Έντοκα 52 εβδομάδων 400 εκατ. με απόδοση 1,97% στη δημοπρασία

Με αυξημένο επιτόκιο διατέθηκαν τα νέα ετήσια έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, με απόδοση 1,97%. Η ζήτηση ξεπέρασε το ζητούμενο ποσό κατά 2,42 φορές, καθώς υποβλήθηκαν προσφορές 967 εκατ. ευρώ για τίτλους 400 εκατ. ευρώ.