ΓΔ: 2589.56 -1.05% Τζίρος: 16.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:47:37
ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
Χρήστης έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω φορητού υπολογιστή.

ΑΑΔΕ: «Παγώνουν» 1-10 Μαρτίου οι ψηφιακές υπηρεσίες Φορολογικού Μητρώου

Η ΑΑΔΕ ανακοινώνει ότι από 1 έως 10 Μαρτίου οι ψηφιακές εφαρμογές Μητρώου τίθενται προσωρινά εκτός λειτουργίας. Δεν θα γίνονται ηλεκτρονικά αιτήματα για ενάρξεις, μεταβολές ή διακοπές λόγω αντιστοίχισης ΚΑΔ.

Από την 1η έως και 10 Μαρτίου τίθενται προσωρινά εκτός λειτουργίας οι ψηφιακές εφαρμογές του Φορολογικού Μητρώου για πολίτες και επιχειρήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού δεν θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων που αφορούν ενάρξεις, μεταβολές ή διακοπές λειτουργίας επιχειρήσεων, καθώς και άλλων στοιχείων Μητρώου. 

Η αναστολή κρίνεται αναγκαία λόγω της διαδικασίας αυτοματοποιημένης αντιστοίχισης των υφιστάμενων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) με τα νέα ευρωπαϊκά στατιστικά πρότυπα.

Όπως επισημαίνει η ΑΑΔΕ, η προσωρινή παύση λειτουργίας των εφαρμογών αφορά αιτήματα που σχετίζονται με:

• Ενάρξεις επιχειρήσεων
• Μεταβολές στοιχείων επιχειρήσεων
• Διακοπές εργασιών επιχειρήσεων
• Μεταβολές προσωπικών στοιχείων
• Μεταβολές διεύθυνσης κατοικίας

Οι ψηφιακές υπηρεσίες θα επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων, διασφαλίζοντας τη συμβατότητα με τα νέα πρότυπα.

Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ (my1521):

• Τηλεφωνικά στο 1521, χωρίς χρέωση, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:00 - 20:00.
• Ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας my1521 (24/7), επιλέγοντας: Θέματα Μητρώου > Μητρώο Φυσικών/Νομικών Προσώπων > Αλλαγή στοιχείων Μητρώου Φυσικών/Νομικών Προσώπων > Μεταβολή δραστηριοτήτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό αεροσκάφος στη Χίο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χίος: Καταβλήθηκαν 509.643 ευρώ σε 59 επιχειρήσεις για τις φωτιές του 2025

Ολοκληρώθηκε η πληρωμή του ειδικού σχήματος στήριξης για 59 επιχειρήσεις της Χίου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2025, με συνολικό ποσό 509.643,30 ευρώ, μέσω της πλατφόρμας myBusinessSupport της ΑΑΔΕ.
Κρουαζιερόπλοιο Σαντορίνη θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαντορίνη: Φοροδιαφυγή σε 1 στα 2 τουριστικά σκάφη εντόπισε η ΑΑΔΕ

Σημαντική φοροδιαφυγή διαπίστωσε η ΑΑΔΕ σε περίπου 1 στα 2 τουριστικά σκάφη στη Σαντορίνη, με αιφνιδιαστικούς ελέγχους στο πλαίσιο της δράσης «Κρουαζιέρα θα σε πάω 2026», αξιοποιώντας σύγχρονα δεδομένα και αλγόριθμους.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο 1,32 εκ. ευρώ για ενοικίαση αυτοκινήτων σε ακινησία

Έλεγχος της ΑΑΔΕ αποκάλυψε απάτη σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στη Δυτική Ελλάδα: 132 οχήματα δηλωμένα σε ακινησία νοικιάζονταν κανονικά. Το πρόστιμο φτάνει το 1,32 εκατ. ευρώ και οι έλεγχοι συνεχίζονται πανελλαδικά.