ΓΔ: 2363.9 0.70% Τζίρος: 170.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:06:37
Χρησιμοποιημένα αυτοκίνητα σειρά
Σειρά από μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε αντιπροσωπεία, ιδανικά για αγορά.

Αύξηση κόστους επισκευών: Οι οδηγοί καθυστερούν συντηρήσεις και αλλαγές

Το αυξημένο κόστος επισκευών και ανταλλακτικών οδηγεί τους οδηγούς να κρατούν τα οχήματά τους περισσότερο και να καθυστερούν το σέρβις. Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα αυτοκίνητα έχουν πλέον ηλικία 16 ετών και άνω.

Το αυξημένο κόστος επισκευής και ανταλλακτικών οδηγεί τους ιδιοκτήτες οχημάτων να παρατείνουν τη χρήση των αυτοκινήτων τους, συχνά παραμελώντας τις τακτικές συντηρήσεις στον προβλεπόμενο χρόνο.

Η μέση τιμή για βασικές υπηρεσίες έχει σημειώσει αύξηση 7%, γεγονός που αποδίδεται στις πληθωριστικές πιέσεις και το υψηλότερο λειτουργικό κόστος των συνεργείων. 

Παρά το γεγονός ότι το 81% των οδηγών αποδέχεται τις προσφορές επισκευής, το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί κατά 2,4% σε ετήσια βάση.

 Ειδικά για επισκευές με μεγαλύτερο κόστος, οι αποφάσεις λαμβάνονται πιο αργά, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των εργασιών.

Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας FixMyCar που δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οχήματα που κυκλοφορούν πλέον έχουν ηλικία 16 ετών και άνω. 

Αυτό υποδηλώνει ότι οι οδηγοί διατηρούν τα αυτοκίνητά τους για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και καθυστερούν την αντικατάστασή τους.

Η ηλεκτροκίνηση αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα για την αγορά ανταλλακτικών. 

Οι τιμές επισκευής και συντήρησης για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα αυξήθηκαν κατά 2% τον τελευταίο χρόνο, ενώ το μέσο κόστος σέρβις για ηλεκτρικά οχήματα σημείωσε άνοδο 7%. 

Παρά τις αυξήσεις αυτές, η συντήρηση των ηλεκτρικών οχημάτων παραμένει 13,9% φθηνότερη σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος διαγωνισμός για κάμερες ως την επόμενη εβδομάδα, λέει ο Παπαστεργίου

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέβαλε για μία εβδομάδα το διαγωνισμό για τις κάμερες οδικής ασφάλειας, ώστε να διορθωθούν διαδικαστικά ζητήματα. Στόχος η εγκατάσταση 1.000 καμερών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.
Τροχαίο με μηχανή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί δύο νέοι 16 και 18 ετών σε τροχαίο

Δύο νέοι, 18 και 16 ετών, έχασαν τη ζωή τους ακαριαία σε τροχαίο στη Μυτιλήνη, όταν το δίκυκλό τους προσέκρουσε σε κολώνα στην περιοχή του νεκροταφείου Παναγιούδας, το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μαΐου.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 17 νεκροί και 10 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 17 νεκροί και 10 τραυματίες σε τροχαίο στο Πακιστάν, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε επιβάτες και λεωφορείο που είχε σταματήσει λόγω βλάβης στον δρόμο από Σουάτ προς Πεσαβάρ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ

Δύο άνδρες, ηλικίας 46 και 34 ετών, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης και την Τροχαία Θεσσαλονίκης.
Τροχαία και φορτηγό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οκτάωρο μπλόκο στην Εθνική προς Έδεσσα έως τις 16:00

Κλειστό για οκτώ ώρες, έως τις 16:00, θα παραμείνει τμήμα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Εδέσσης λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Η διακοπή αφορά το τμήμα από Κόμβο Γέφυρας έως οδό Καπετάν Άγρα στη Χαλκηδόνα.
Ηλεκτρικά πατίνια Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρικά πατίνια: Λύση για μετακίνηση ή κίνδυνος για την ασφάλεια;

Η βιώσιμη κινητικότητα στις ελληνικές πόλεις προωθείται από τα ηλεκτρικά πατίνια, όμως η άναρχη χρήση τους οδηγεί σε σοβαρά τροχαία. Μόνο το 2025 καταγράφηκαν 109 ατυχήματα, δύο θανατηφόρα, ενώ πολλά παιδιά τραυματίστηκαν.