ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πινακίδα Wall Street
Πινακίδα Wall Street με φόντο την αμερικανική σημαία στη Νέα Υόρκη.

27ο Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη, 8 Δεκ. 2025

Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε μήνυμα στο "27ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum", επισημαίνοντας τις ευκαιρίες επένδυσης στη χώρα μας και τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 8 Δεκεμβρίου 2025, το 27ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, με θέμα “Building on Success: Unlocking Greece’s Investment Potential”. Το συνέδριο συγκέντρωσε πάνω από 1.000 συμμετέχοντες, ενώ υποστηρίχθηκε από την ελληνική επιχειρηματική και χρηματοοικονομική κοινότητα, σε συνεργασία με το New York Stock Exchange (NYSE), το Athens Exchange Group (ATHEX Group) και μεγάλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Κύριοι χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι Goldman Sachs, Morgan Stanley και TEN Ltd (Tsakos Energy Navigation).

Η φετινή διοργάνωση είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η Ελλάδα παρουσιάζεται ως "success story" στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, έχοντας σημειώσει δυναμική επιστροφή στην παγκόσμια σκηνή. Οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, η σταθερή αναπτυξιακή πορεία και οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Το συνέδριο προσέφερε πλήρη επισκόπηση του οικονομικού και επενδυτικού τοπίου της χώρας, αναδεικνύοντας τη στρατηγική θέση της Ελλάδας, τις φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές και τους βασικούς τομείς που είναι ανοιχτοί σε επενδυτικά κεφάλαια.

Στο πλαίσιο του forum μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε ολοένα και πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Όπως επισήμανε, η χώρα προσφέρει ευκαιρίες υψηλής ανάπτυξης, υγιή δημοσιονομικά θεμελιώδη και πολιτική σταθερότητα. Αναφέρθηκε, επίσης, στους τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις, όπως ο τουρισμός, οι υποδομές, τα logistics, η ενέργεια, η τεχνολογία και οι βιοεπιστήμες. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία των πρόσφατων ενεργειακών συμφωνιών Ελλάδας-ΗΠΑ, οι οποίες ενισχύουν περαιτέρω τη θέση της Ελλάδας ως ενεργειακής πύλης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το συνέδριο φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες από την ελληνική και διεθνή πολιτική και επιχειρηματική σκηνή, μεταξύ των οποίων πέντε Έλληνες υπουργοί, εκπρόσωποι αμερικανικών και ευρωπαϊκών οργανισμών, καθώς και ανώτατα στελέχη διεθνών τραπεζών και επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, απονεμήθηκε το "2025 Capital Link Hellenic Leadership Award" στον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, πρόεδρο της TEMES S.A., ως αναγνώριση της συμβολής του στην ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η Capital Link διοργάνωσαν για 21η συνεχή χρονιά την ειδική εκδήλωση «GREEK AMERICAN ISSUER DAY», τιμώντας τους ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ.

Η ταυτότητα της Capital Link

Η Capital Link, με έδρα τη Νέα Υόρκη, δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των επενδυτικών σχέσεων και της χρηματοοικονομικής επικοινωνίας, με εξειδίκευση στους τομείς ναυτιλίας, ενέργειας και χρηματοοικονομικών προϊόντων. Διοργανώνει ετησίως σειρά συνεδρίων και εκδηλώσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες ενημέρωσης και δικτύωσης στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και τις δράσεις της Capital Link είναι διαθέσιμες στους επίσημους συνδέσμους:

Forum Agenda

Capital Link

Capital Link Forums Home

Capital Link Shipping

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για ξένα κεφάλαια και επενδύσεις

Ο Τ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος προορισμός για ξένες παραγωγικές επενδύσεις, ανακοινώνοντας νέο πλαίσιο που δίνει φοροαπαλλαγές και ταχεία αδειοδότηση, με υποχρεωτική συμμετοχή των επενδυτών στο εγχείρημα.
Λιμάνι του Πειραιά αεροφωτογραφία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρουαζιέρα: Η πρόκληση της Ελλάδας για ανάπτυξη και πράσινη μετάβαση

Η Ελλάδα καλείται να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην κρουαζιέρα εν μέσω επενδύσεων και απαιτήσεων για καθαρότερες τεχνολογίες, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα σταθερό περιβάλλον για βιώσιμες επενδύσεις και καλύτερη διαχείριση λιμανιών.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Ανάπτυξη, εισοδήματα και στήριξη των συνταξιούχων

Ο Θ. Κοντογεώργης τόνισε ότι η Ελλάδα, μετά από πολλαπλές κρίσεις, μπορεί πλέον να θέσει στόχο να γίνει από τις καλύτερες χώρες της ΕΕ, χτίζοντας σταθερά με συνέπεια πάνω στις κατακτήσεις, ενώ αναγνώρισε πως τα προβλήματα παραμένουν.
Νίκος Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Το Ταμείο Ανάκαμψης αλλάζει την καθημερινότητά μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης συμμετείχε σε εκδήλωση της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, όπου συζήτησε με τον Declan Costello το ρόλο και το αποτύπωμα των ευρωπαϊκών πόρων στην Ελλάδα.
Άνδρας σε γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Τσάφος: Νέα εποχή για την ενέργεια στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο συζήτησης βρέθηκαν οι επενδύσεις στην ενέργεια, οι κρίσιμες υποδομές και η ανάγκη για μετρήσιμη αξία, με τον υφυπουργό Ν. Τσάφο να τονίζει τη ριζική βελτίωση της ενεργειακής εικόνας της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.
Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΝ-ΕΤΕπ: Συμφωνία για ενίσχυση ανθεκτικότητας κρίσιμων υποδομών

Η ΕΤΕπ προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για την ενίσχυση και προστασία κρίσιμων υποδομών, με στόχο την ανθεκτικότητα ενέργειας και νερού, συμβάλλοντας σε αξιόπιστα και βιώσιμα δίκτυα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ.