ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λογότυπο ΔΥΠΑ
Το επίσημο λογότυπο της ΔΥΠΑ – Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

ΔΥΠΑ: Στη Δράμα η 48η Ημέρα Καριέρας με 30 επιχειρήσεις και 700 θέσεις εργασίας

Η ΔΥΠΑ διοργανώνει τη 48η Ημέρα Καριέρας στη Δράμα με 30 επιχειρήσεις και πάνω από 700 θέσεις εργασίας, προσφέροντας άμεση διασύνδεση ανέργων και εργαζομένων με την αγορά και συνεντεύξεις επιτόπου.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει τη 48η «Ημέρα Καριέρας» στη Δράμα, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, στο ξενοδοχείο Hydrama Grand Hotel (Αγίας Βαρβάρας 11, Τ.Κ. 66131), από τις 10:00 έως τις 18:00. Η εκδήλωση προσφέρει στους πολίτες σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης και άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη διοργάνωση συμμετέχουν 30 επιχειρήσεις, που αναζητούν υποψήφιους για περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας. Οι θέσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων και επιπέδων εμπειρίας, από υψηλής εξειδίκευσης έως γενικών καθηκόντων.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους, ενώ η συμμετοχή μπορεί να δηλωθεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-dypa-dypa-drama-2025

Κατά τη διάρκεια της «Ημέρας Καριέρας», οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις επιχειρήσεις, να συζητήσουν για διαθέσιμες θέσεις που ταιριάζουν στα προσόντα τους και να συμμετάσχουν σε άμεσες συνεντεύξεις με στελέχη ανθρώπινου δυναμικού.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους αρκετά αντίγραφα του βιογραφικού τους.

Εξειδικευμένα στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) θα παρέχουν ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της ΔΥΠΑ που στηρίζουν όσους αναζητούν εργασία.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως το χονδρικό και λιανικό εμπόριο, οι βιομηχανίες τροφίμων και γάλακτος, οινοποιεία, τρόφιμα, ζαχαροπλαστική, αρτοποιία, κατασκευές, ενέργεια, υπηρεσίες υγείας, τηλεπικοινωνίες, τουρισμό και φιλοξενία.

Ενδεικτικές ειδικότητες που αναζητούνται περιλαμβάνουν:

Υψηλής εξειδίκευσης: ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι μηχανικοί, μεταλλειολόγοι μηχανικοί, τεχνολόγοι τροφίμων, χημικοί, οινολόγοι.

Μεσαίας εξειδίκευσης – τεχνικά/διοικητικά καθήκοντα: χειριστές μηχανημάτων, βαφείς, φανοποιοί, υπάλληλοι γραφείου, λογιστές, σύμβουλοι τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης, υπάλληλοι αποθήκης, οδηγοί, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτικό προσωπικό.

Γενικών καθηκόντων και τουρισμός: εργάτες παραγωγής, συσκευαστές τροφίμων, προσωπικό καθαριότητας, πωλητές, καθώς και θέσεις σε όλο το φάσμα της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της ΔΥΠΑ διατίθενται στην ιστοσελίδα www.dypa.gov.gr.

Πληροφορίες για τη ΜΕΜΜΕ: https://www.dypa.gov.gr/memme

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις Σέρρες η 54η «Ημέρα Καριέρας» ΔΥΠΑ με 800 διαθέσιμες θέσεις

Στις 18 Απριλίου 2026 οι Σέρρες φιλοξενούν τη 54η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο PHILIPPOS HOTEL, όπου 30 επιχειρήσεις θα προσφέρουν 800 θέσεις εργασίας για υποψηφίους κάθε εκπαιδευτικού και επαγγελματικού επιπέδου.
Κτίριο ΟΟΣΑ πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΥΠΑ και ΟΟΣΑ μαζί για ενίσχυση της επανένταξης ευάλωτων ανέργων

Η ΔΥΠΑ και ο ΟΟΣΑ παρουσίασαν τα ευρήματα μελέτης για την ενίσχυση της εξατομικευμένης στήριξης ανέργων που αποκλείονται από την αγορά εργασίας, με στόχο νέο πλαίσιο εξυπηρέτησης και προώθηση της κοινωνικής συνοχής μέσω ψηφιακών εργαλείων.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργασία μέσω ΔΥΠΑ: 260.000 ωφελούμενοι από τα προγράμματα κατάρτισης

Τα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ βοήθησαν πάνω από 260.000 άτομα να βρουν ή να κρατήσουν εργασία τα τελευταία τρία χρόνια, με επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ. Άνοιξαν αιτήσεις για νέο πρόγραμμα voucher σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΔΥΠΑ στηρίζει την πορτογαλική απασχόληση με τεχνογνωσία και εργαλεία

Η ΔΥΠΑ ξεχωρίζει στο ευρωπαϊκό δίκτυο δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης, χάρη στην τεχνογνωσία της και τα σύγχρονα εργαλεία σύνδεσης εργαζομένων-επιχειρήσεων, λαμβάνοντας διεθνή διάκριση για τις υπηρεσίες της προς εργοδότες.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Μείωση 5,9% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιανουάριο 2026

Στους 923.853 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη ΔΥΠΑ τον Ιανουάριο 2026, μειωμένοι κατά 5,9% σε σχέση με έναν χρόνο πριν και αυξημένοι κατά 0,9% από τον Δεκέμβριο. Το 45,2% είναι άνεργοι άνω του έτους, οι γυναίκες αποτελούν το 64,3%.