ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Οικογένεια σε ελληνικό νησί
Φωτογραφία Shutterstock

Η Κεντρική Μακεδονία κερδίζει τουρίστες υψηλού εισοδήματος από Σκανδιναβία

Η Κεντρική Μακεδονία προσελκύει ταξιδιώτες υψηλού εισοδήματος από Φινλανδία, Νορβηγία και Καναδά, χάρη στο πολυθεματικό τουριστικό προϊόν και τις νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.

Η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τουρίστες υψηλού εισοδήματος από τη Φινλανδία και τη Νορβηγία, όπως προέκυψε από τις επαφές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις πρόσφατες Β2Β συναντήσεις «Around the World Roadshow Nordic» σε Ελσίνκι και Όσλο.

Οι τουρίστες αυτοί διαθέτουν σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους στον τουρισμό και επιλέγουν να ταξιδεύουν εκτός της υψηλής περιόδου, αναζητώντας ηπιότερες θερμοκρασίες και λιγότερη πολυκοσμία. Παράλληλα, προτιμούν προορισμούς που συνδυάζουν τη θάλασσα με δραστηριότητες στη φύση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία.

Το πολυθεματικό τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις αυτής της αγοράς, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους Φινλανδούς και Νορβηγούς επαγγελματίες του τουρισμού.

Σημαντική ώθηση στην αύξηση των επισκεπτών από τις σκανδιναβικές χώρες αναμένεται να δώσουν οι απευθείας πτήσεις Θεσσαλονίκη - Ελσίνκι με τη Finnair, που ξεκινούν τον Μάιο, καθώς και οι εποχικές απευθείας πτήσεις Θεσσαλονίκη - Όσλο που προσφέρει ήδη η Norwegian.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε επίσης στο «Greek Luxury Tourism & Gastronomy Roadshow» σε Τορόντο και Μόντρεαλ, όπου Καναδοί επαγγελματίες του τουρισμού έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το πολιτισμικό απόθεμα και τις αυθεντικές εμπειρίες της περιοχής.

Κατά τις παρουσιάσεις, αναδείχθηκαν η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, η γαστρονομία, οι ιαματικές πηγές, η κρουαζιέρα και το Άγιον Όρος ως προορισμός παγκόσμιας εμβέλειας. Εικόνες από το φυσικό τοπίο της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως οι ανθισμένες ροδακινιές, εντυπωσίασαν το καναδικό κοινό, το οποίο διακρίνεται για την αγάπη του προς τη φύση.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Βίκυς Χατζηβασιλείου, η Κεντρική Μακεδονία παρουσιάστηκε ως προορισμός 365 ημερών σε αγορές με ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο, όπως ο Καναδάς, η Φινλανδία και η Νορβηγία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση αξιωματούχων γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση της Γενικής Προξένου Γερμανίας με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Η γεωστρατηγική σημασία και οι αναπτυξιακές προοπτικές της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Γερμανίδας Προξένου με τον δήμαρχο, με έμφαση στις επενδύσεις σε μεταφορές, ενέργεια και τουρισμό.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαϊωάννου: Ο λαός αντέχει με αξίες, παιδεία και πολιτιστική συνέχεια

Ο Νίκος Παπαϊωάννου, υφυπουργός Παιδείας, τόνισε την αξία της ιστορικής μνήμης στην εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, υπογραμμίζοντας ότι η ιστορία διδάσκει αντοχή και διατήρηση αξιών και παράδοσης.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ βρίσκεται στη καλύτερη θέση όλων των εποχών

Με πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή η συμπληρωματική σύμβαση για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, παρών δήλωσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση, ενώ κατά ΚΚΕ, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.
Ομιλητής Balkan Forum
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το VOICES Festival Δημοσιογραφίας διοργανώνεται Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το Νοέμβριο 2026 το VOICES – European Festival of Journalism and Media Freedom, με δημοσιογράφους, ερευνητές και οργανισμούς από όλη την Ευρώπη, υπό την οργάνωση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης.