ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 272.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
Φώτο: ΑΑΔΕ

Νέο Τελωνείο Δυτικής Αττικής από 24/11/2025: Ενοποίηση Ελευσίνας-Αθηνών

Η ΑΑΔΕ ιδρύει το Τελωνείο Δυτικής Αττικής, ενοποιώντας τα Τελωνεία Ελευσίνας και Αθηνών. Η νέα δομή ξεκινά πλήρη λειτουργία στις 24/11/2025, προσφέροντας καλύτερες και πιο σύγχρονες υπηρεσίες για το νόμιμο εμπόριο και τις επιχειρήσεις.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχωρά στη σύσταση του Τελωνείου Δυτικής Αττικής, ενοποιώντας τις λειτουργίες των Τελωνείων Ελευσίνας και Αθηνών, με απόφαση του διοικητή Γιώργου Πιτσιλή.

Η νέα τελωνειακή δομή θα τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία από τις 24 Νοεμβρίου 2025. Στόχος είναι η παροχή πιο ολοκληρωμένων υπηρεσιών και ο καλύτερος συντονισμός σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν το νόμιμο εμπόριο, την ασφάλεια των προϊόντων και τη διασφάλιση των δημοσιονομικών συμφερόντων της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Τελωνείο Δυτικής Αττικής θα εξυπηρετεί τις εμπορευματικές ροές και συναλλαγές που μέχρι σήμερα διαχειρίζονταν τα δύο προϋπάρχοντα τελωνεία. Διατηρεί τη χωρική τους αρμοδιότητα και ενισχύει σημαντικά την παρακολούθηση των αποθηκών στην ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα, δημιουργείται ένα πιο σύγχρονο και αποδοτικό πλαίσιο λειτουργίας, διευκολύνοντας τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους συναλλασσόμενους.

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ σε σχετική ανακοίνωση, η οργανωτική αυτή μεταρρύθμιση αποτελεί σημαντικό βήμα στο σχέδιο δράσης για εκσυγχρονισμό και αναμόρφωση του εθνικού τελωνειακού χάρτη, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στις τελωνειακές διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Πιτσιλής ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΜΙΔΑ: Ανακούφιση για ιδιοκτήτες με άρση κατασχέσεων μέσω μερικής εξόφλησης

Δημοσιεύτηκε η απόφαση ΑΑΔΕ που καθορίζει νέα διαδικασία άρσης κατασχέσεων σε ακίνητα πριν την εξόφληση χρεών, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ και διευκολύνοντας ιδιοκτήτες που θέλουν να πουλήσουν κατασχεμένα ακίνητα.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2026 αποκλειστικά από το myAGRO

Από το 2026, οι δηλώσεις ΟΣΔΕ θα υποβάλλονται ψηφιακά μέσω της εφαρμογής myAGRO στην πλατφόρμα myAADE, με την ΑΑΔΕ να αναλαμβάνει πλήρως το σύστημα μετά την απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και με νέους κανόνες διασταυρώσεων.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Έλεγχος σε μεταφορική αποκάλυψε παράνομη εξαγωγή κοραλλιών

Πολυτελές σκάφος στα ανοιχτά της Σκοπέλου εντοπίστηκε να λειτουργεί ως πλωτή βάση παράνομης αλιείας προστατευόμενων κοραλλιών αξίας 800.000 ευρώ, έπειτα από ελέγχους της ΑΑΔΕ με χρήση συστημάτων risk analysis.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα λάβουν μήνυμα ή τηλεφώνημα από την εφορία για ληξιπρόθεσμα χρέη

Η ΑΑΔΕ έχει προγραμματίσει 55.000 κλήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις Οι αποδέκτες δεν πρέπει να αγνοούν τις προθεσμίες, καθώς η παράλειψη απάντησης μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενείς φορολογικές συνέπειες.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι σε 195 κτηνοτρόφους Κρήτης για αγροτικές επιδοτήσεις

Η ΑΑΔΕ προχώρησε στον πρώτο μαζικό έλεγχο αγροτικών επιδοτήσεων σε 195 κτηνοτρόφους στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, στοχεύοντας σε εντοπισμό εικονικών δικαιούχων. Οι έλεγχοι γίνονται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης.