ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μετρητά ευρΧώέ ρειπαι δμόεμ αετυαρώ χαρτονομίσματα
Φώτο: Shutterstock

Έκτακτη ενίσχυση σε νοικοκυριά με ανήλικα μέλη που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Προβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης, ύψους 100 ευρώ, για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους, με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Με Κοινή Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης, ύψους 100 ευρώ, για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο. Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες, όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Η δαπάνη της ενίσχυσης, η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέρχεται σε 8,422,700 ευρώ και θα δοθεί σε περίπου 63.900 νοικοκυριά, που ήδη λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το μέτρο αυτό αποτελεί έκτακτη ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται από τον κορονοϊό και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών της υφυπουργού Εργασίας για τη στήριξη της οικογένειας, που αποτελεί άλλωστε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Ο κίνδυνος να γίνει η Ελλάδα ένα «ζωντανό μουσείο»

Η Νίκη κατηγορεί την κυβέρνηση για απουσία ουσιαστικής πολιτικής στο δημογραφικό, τονίζοντας πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει πληθυσμιακή μείωση και κοινωνικά αδιέξοδα, ενώ διεθνή ΜΜΕ προειδοποιούν για κίνδυνο μετατροπής της χώρας σε «ζωντανό μουσείο».
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Σταθερή γραμμή οι μειώσεις φόρων και η στήριξη ευάλωτων

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιμένει σε μειώσεις φόρων και στήριξη των ευάλωτων, συνδέοντας τα αυξημένα έσοδα με ανάπτυξη και πάταξη φοροδιαφυγής.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση κερδοσκοπεί με πρόσχημα τις αυξήσεις τιμών

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται την ακρίβεια για να δώσει επιδόματα, ενώ τονίζει πως ακόμα και χώρες με δεξιές κυβερνήσεις, όπως η Αυστρία και η Ιταλία, μειώνουν προσωρινά τον ΕΦΚ στα καύσιμα.