ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
panos loukas
φώτο: Οlympia Forum V

Πάνος Λούκας: Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΕ», μίλησε στο Οlympia Forum V και παρουσίασε την υλοποίηση του οράματος για την κατασκευή της γέφυρας.

Η ουσιαστική συμβολή στην βιώσιμη ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, με την κατασκευή και λειτουργία της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας, παρουσιάστηκε από τον CEO, Πάνο Λούκα, στο Olympia Forum V.

«Τον Απρίλιο του 2024 οργανώσαμε μία εκδήλωση στον εκθεσιακό χώρο της γέφυρας με αφορμή και το πέρασμα της ολυμπιακής φλόγας. Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια επιτυχημένης συντήρησης και λειτουργίας και αυτή η επέτειος είναι μία αφορμή για να θυμηθούμε πώς ήταν η κατάσταση στο στενό πριν την κατασκευή της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου», επεσήμανε ο κ. Λούκας στην έναρξη της ομιλίας του, κάνοντας μια ιστορική αναφορά στο παρελθόν μέχρι το σήμερα. 

Ο κ. Λούκας, παρουσίασε την υλοποίηση του οράματος για την κατασκευή της γέφυρας, ένα έργο που, όπως είπε, «αποτέλεσε την πρώτη γενιά συμβάσεων παραχώρησης, υπήρξε υπόδειγμα συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με βέλτιστη κατανομή ρίσκων και υλοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία γαλλικών και ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών».

«Η υλοποίηση αυτού του οράματος», συνέχισε ο κ. Λούκας, «ξεκίνησε το 1997. Ο σχεδιασμός, η μελέτη και η κατασκευή είχαν αντιμετωπίσει πάρα πολλές προκλήσεις. Η γέφυρα είναι σε μία σεισμική ζώνη η οποία δίνει πολύ ισχυρούς σεισμούς, καθώς είμαστε σε μία περιοχή με ένα βάθος πυθμένα 65 μέτρα, σε μία περιοχή πολύ διαβρωτική, έχουμε τις εξαιρετικά δύσκολες και δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες όπως ισχυρούς ανέμους και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το στενό χρησιμοποιείται και για τη ναυσιπλοΐα. Όλα αυτά αντιμετωπίστηκαν στη φάση μελέτης και κατασκευής με καινοτόμες λύσεις οι οποίες έκαναν αυτό το έργο πραγματικότητα στις 12 Αυγούστου 2004 την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λούκας.

Το Olympia Forum V συνδιοργανώνεται από την εφ. «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε Ισμαήλ και Οδησσό, μία νεκρή στην Αστραχάν

Ρωσική επίθεση έπληξε τη νύχτα υποδομές στο λιμάνι Ισμαήλ στην Οδησσό, με τις πυρκαγιές να έχουν κατασβεστεί. Η Μόσχα δήλωσε ότι στόχευσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υπόστεγα εξοπλισμού και αποθήκες ναυτικών drones.
Σήμα Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώνεται η Καλαμαριά, προτεραιότητα στα δυτικά

Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά μπαίνει στην τελική φάση, με δοκιμές και πιστοποίηση, πριν λειτουργήσει τον Αύγουστο. Παράλληλα, επισπεύδονται διαδικασίες για την επέκταση προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης.
Σημαία Ρωσίας ουρανός
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Εξετάζεται ανακατεύθυνση εξαγωγών σε νέες διαδρομές

Το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε πως προσπαθεί να ανακατευθύνει τις εξαγωγές μέσω εναλλακτικών διαδρομών, έπειτα από ουκρανική επίθεση στον λιμένα Νοβοροσίσκ που προκάλεσε τρεις θανάτους και πλήγμα στις υποδομές σιτηρών.
δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός πλοίων στην Οδησσό τον Ιούλιο

Τον Ιούλιο, μόλις 159 πλοία έφθασαν στα λιμάνια της Οδησσού, έναντι 400 πέρυσι, λόγω αυξημένων ρωσικών επιθέσεων, σύμφωνα με τον υφ. Υποδομών Αντρίι Κασούμπα. Αρκετοί πλοιοκτήτες αναμένουν βελτίωση της ασφάλειας.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Αναρτήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ-HELEXPO, με προϋπολογισμό 204,6 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία σύγχρονου εκθεσιακού-συνεδριακού κέντρου, νέων χώρων πρασίνου και αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης.