ΓΔ: 1397.77 0.01% Τζίρος: 61.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:43:00 DATA
Φώτο: Shutterstock

Στο 26% το ποσοστό των Ελλήνων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια

Η χώρα μας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Μπροστά από την Ελλάδα βρίσκονται Ρουμανία, Βουλγαρία και Ισπανία.

Χειροτερεύουν οι συνθήκες ζωής στην Ελλάδα καθώς ένας στους τέσσερις ανθρώπους στη χώρα ζουν στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού έναντι των δυο στους δέκα που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2023 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, το 2023, 94,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ (21% του πληθυσμού) διέτρεχαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους: φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή/και διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας. Ο αριθμός των ανθρώπων αυτών μειώθηκε ελαφρά το 2023 σε σύγκριση με το 2022 (95,3 εκατομμύρια, 22% του πληθυσμού).

Τα ποσοστά των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό διέφεραν μεταξύ των χωρών της ΕΕ το 2023. Οι υψηλότερες τιμές αναφέρθηκαν στη Ρουμανία (32%), τη Βουλγαρία (30%), την Ισπανία (27%) και την Ελλάδα (26%). Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία (12%), τη Σλοβενία (14%), τη Φινλανδία και την Πολωνία (αμφότερες από 16%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Χατζηδάκη με τους επικεφαλής της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πρόοδος στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών καθώς και στην αξιοποίηση διοικητικών και νέων πηγών δεδομένων για την παραγωγή επίσημων στατιστικών.
eurozone-rise-on-inflation
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλμα πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 3%, μικρότερη αύξηση 2,6% στην Ευρωζώνη

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα επιταχύνθηκε από 2,5% σε 3% τον Ιούλιο ενώ σημείωσε μικρότερη αύξηση από 2,5% σε 2,6% στην Ευρωζώνη. Πίεση από ξενοδοχεία, εστίαση, ενέργεια.