ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Άρχισαν οι πληρωμές επιστροφής ενοικίου σε 900.000 δικαιούχους

Από σήμερα πιστώνονται τα ποσά επιστροφής ενός ενοικίου στους δικαιούχους, με τη διαδικασία να γίνεται αυτόματα. Ο Κ. Πιερρακάκης τονίζει ότι το μέτρο θα εφαρμόζεται κάθε χρόνο ως στοχευμένη στήριξη.

Περίπου 900.000 νοικοκυριά θα δουν από σήμερα να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα ποσά επιστροφής ενός ενοικίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η διαδικασία των πληρωμών έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ, όπως σημείωσε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, η καταβολή των χρημάτων πραγματοποιείται αυτόματα, χωρίς να απαιτούνται αιτήσεις από τους δικαιούχους.

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή ενός ακόμα μόνιμου μέτρου, που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. 

Όπως και σε όλα τα μόνιμα μέτρα στήριξης που υλοποιεί η Ελληνική Κυβέρνηση, το δημοσιονομικό πλεόνασμα μεταφράζεται σε κοινωνικό μέρισμα. Η πρόοδος της οικονομίας επιστρέφει στους πολίτες, στηρίζοντας τα νοικοκυριά στοχευμένα, δίκαια και άμεσα».

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ανάρτηση του υπουργού στο Facebook:

https://www.facebook.com/share/p/1DSTBkfWME/?mibextid=wwXIfr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή ενοικίου: 199,5 εκατ. ευρώ σε 886.883 δικαιούχους

Στους 886.883 ανέρχονται οι δικαιούχοι που θα λάβουν επιστροφή ενοικίου, συνολικού ύψους 199,5 εκατ. ευρώ. Η μέση επιστροφή φτάνει τα 225 ευρώ ανά νοικοκυριό, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Κ. Πιερρακάκης στη Βουλή.
Μακέτα σπιτιού με κλειδιά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρχισε η πληρωμή επιστροφής ενοικίου σε 900.000 δικαιούχους

Η πληρωμή της επιστροφής ενοικίου ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί έως 1 Δεκεμβρίου, με τα ποσά να κατατίθενται σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Ορατές οι αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

Από σήμερα αρχίζουν να αποτυπώνονται οι αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τον υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα του χρόνου.