ΓΔ: 2623.03 0.66% Τζίρος: 450.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Eurolife

Διάλογος με την κυβέρνηση για ενίσχυση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλ. Σαρρηγεωργίου σημείωσε πως για τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης θα πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στις ασφαλίσεις του κλάδου υγείας.

Την μείωση της φορολογίας και την άρση αντικινήτρων, προκειμένου να ενισχυθεί η συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία έχουν θέσει στο τραπέζι του διαλόγου με την κυβέρνηση οι ασφαλιστές.

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο πλαίσιο του 24ου Insurance & Reinsurance Meeting 2024 στην Ύδρα.

Ο πρόεδρος ανέφερε πως, για τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης θα πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στις ασφαλίσεις του κλάδου υγείας και να καταργηθεί ο φόρος του 15% που επιβάλλεται επί των ασφαλίστρων.

Επιπλέον, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την μείωση του πήχη των 2 εκατ. ευρώ, ετήσιο τζίρο, σε 1 εκατ. ευρώ, για την υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών, όπως και την αύξηση της έκπτωσης του 10% στον ΕΝΦΙΑ για τις ασφαλισμένες κατοικίες έναντι των κλιματικών κινδύνων.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου η ένωση υποστηρίζει την θέσπιση ενός πλαισίου που θα προβλέπει την ασφάλιση όλων των κατοικιών, ακόμη και των παλαιών, υπό ειδικό ασφαλιστικό σχήμα, καθώς ο κλάδος διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια, ώστε να καλύψει τον σχετικό κίνδυνο.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της ασφάλισης και το πως αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα από νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, ο πρόεδρος σημείωσε πως, «για τα πάντα υπάρχουν λύσεις, το κρίσιμο είναι η κυβέρνηση να αποφασίσει να στηρίξει ένα τέτοιο μέτρο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΑΕΕ: 10,1% άνοδος στα ασφάλιστρα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2026

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 10,1% το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2026, φτάνοντας τα 4,288 δισ. ευρώ. Στις ασφαλίσεις Ζωής η άνοδος ήταν 15,4%, ενώ κατά 5,4% αυξήθηκαν οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών.
pension
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tο δημογραφικό «ροκανίζει» τη σύνταξη των νέων, μονόδρομος η ιδιωτική ασφάλιση

Ο πληθυσμός συνεχίζει να γερνάει, χωρίς το παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό να αυξάνεται. Τι σημαίνει αυτό για συντάξεις, βιοτικό επίπεδο των νοικοκυριών και γιατί η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί μονόδρομο.
Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Digital ή προσωπική συμβουλή; Τι επιλέγουμε για τις ασφαλιστικές μας ανάγκες;

Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα της NN Hellas, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και στις προτεραιότητές του.