ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
λογαριασμός ρεύματος και χρήματα

Νέα στήριξη για τους λογαριασμούς ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών

Η συνολική αξία της οικονομικής στήριξης για το ρεύμα που παρέχεται στα εν λόγω νοικοκυριά υπερβαίνει τα 8,6 εκατ. ευρώ και παρέχεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Νέα οικονομική στήριξη για περισσότερα από 730.000 νοικοκυριά τα οποία έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΝ οι ενισχύσεις καλύπτουν τους πρώτους δύο μήνες του 2024. Ειδικότερα, για τον Ιανουάριο η οικονομική στήριξη διαμορφώνεται σε 26€/MWh και για τον Φεβρουάριο σε 18€/MWh, αντιστοίχως, για το σύνολο της κατανάλωσης των δικαιούχων.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τις παραπάνω ενισχύσεις απορροφάται το 100% του αυξημένου κόστους, όπως αυτό προκύπτει από τις προ κρίσεως τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επισημαίνει το υπουργείο. 

Η συνολική αξία της οικονομικής στήριξης για το ρεύμα που παρέχεται στα εν λόγω νοικοκυριά υπερβαίνει τα 8,6 εκατ. ευρώ και παρέχεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογαριασμός ρεύματος-ρεύμα-τιμολόγιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πηγή ανησυχίας και οι τιμές ρεύματος, στο τραπέζι επιδότηση στους λογαριασμούς

«Πονοκέφαλος» και οι τιμές της χονδρικής ρεύματος, αύξηση πάνω από 20% σε σχέση με τον Ιούνιο. Στο τραπέζι η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος το Σεπτέμβρη. Οριστικές αποφάσεις ύστερα από τις ανακοινώσεις των παρόχων ρεύματος για τον Αύγουστο.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπλόκο στους στρατηγικούς κακοπληρωτές ρεύματος ετοιμάζεται να βάλει το ΥΠΕΝ

Στόχος η αντιμετώπιση του «ενεργειακού τουρισμού». Τι προβλέπει το νέο σύστημα debt flagging και πώς θα λειτουργούν οι ηλεκτρονικές σημάνσεις. Εξετάζεται και η αναδρομική εφαρμογή.
Σταθμός αποθήκευσης ενέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΝ: Στόχος για 6,8 GW από αποθήκευση ενέργειας με μπαταρίες ως το 2030

Η αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες συμβάλλει στη σταθεροποίηση των τιμών ρεύματος. Η ισχύς τους φτάνει σήμερα τα 630 MW και αναμένεται να αγγίξει το 1 GW στο τέλος του έτους, σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια και εκτιμήσεις μελετών.