ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών στη Ρόδο λόγω της πυρκαγιάς

Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για εκκένωση της κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοταρίου στο νησί, λόγω της φωτιάς που πλησιάζει.

Νέο μήνυμα για εκκένωση οικισμών στη Ρόδο στάλθηκε από το 112, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που συνεχίζει να καίει εκτός ελέγχου. Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για εκκένωση της κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοταρίου στην Ρόδο, λόγω της φωτιάς που πλησιάζει. Σχετικό μήνυμα έφτασε στα κινητά των κατοίκων από το 112 και τους κατευθύνει προς την περιοχή Γεννάδι.

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή Κιοτάρι υπάρχουν και ξενοδοχειακές μονάδες. Επίσης, λόγω της φωτιάς σε αρκετές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Λίγο πιο πριν είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για τους οικισμούς Λάρδος και Πυλώνα στο νησί, καθώς υπήρχε αναζωπύρωση της φωτιάς. Η κατάσταση κρίνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ως άκρως ανησυχητική, καθώς αυτήν την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα διέταξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα που έφθασε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής μέσω του συστήματος 112.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κερατέα - 4 διαφορετικές εστίες

Υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων (οι ριπές ξεπερνούν τα 9 μποφόρ), των διάσπαρτων οικιών μέσα σε χωράφια και της χαμηλής βλάστησης (ξερά χόρτα και στην πλειονότητά τους ακαθάριστα οικόπεδα).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι στην Εύβοια - Μέτωπο και στις Σάπες στον Έβρο

Το μέτωπό της πυρκαγιάς βρίσκεται σε δασική έκταση, αλλά στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Τα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα 2 ελικόπτερα έκλεισαν το μέτωπο της φωτιάς προς την δασική περιοχή αλλά η μάχη συνεχίζεται από εδάφους και αέρος.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε Αττική και Εύβοια

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών.