ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νέος οδικός χάρτης για την αναβάθμιση των ΚΕΠ μέχρι τον Φεβρουάριο

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Γεωργαντάς συνομίλησε με εργαζομένους και πολίτες για να διαπιστώσει ποιες αλλαγές χρειάζεται να δρομολογηθούν.

Με στόχο τη διαμόρφωση των βέλτιστων πολιτικών για την αναβάθμιση των ΚΕΠ και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς συνεχίζει τις επισκέψεις του σε ΚΕΠ της Αττικής. Σήμερα επισκέφθηκε τα ΚΕΠ του δήμου Περιστερίου, ενώ συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη και τους αρμοδίους αντιδημάρχους.

Ο κ. Γεωργαντάς συνομίλησε με τους εργαζομένους και τους πολίτες για να διαπιστώσει δια ζώσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Να αναφέρουμε ότι τα δύο από τα τρία ΚΕΠ του δήμου Περιστερίου ανήκουν στα πρώτα σε σειρά κατάταξης, όσον αφορά στη διεκπεραίωση όγκου αιτήσεων και εξυπηρέτησης πολιτών σε πανελλήνιο επίπεδο.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς, «δεδομένης της ειλημμένης πολιτικής μας απόφασης να αναβαθμιστεί το δίκτυο των ΚΕΠ και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες από αυτό υπηρεσίες προς τους πολίτες, έχουμε ξεκινήσει σειρά επαφών και επισκέψεων στα ΚΕΠ προκειμένου να καταγράψουμε την κατάσταση δια ζώσης. Στόχος μας είναι να έχουμε έως τον Φεβρουάριο ανακοινώσει ένα νέο οδικό χάρτη για την αναβάθμιση των ΚΕΠ και την εισαγωγή νέων υπηρεσιών, βασισμένων στην ανάπτυξη διαλειτουργικοτήτων τις οποίες προχωρά το υπουργείο μας. Υπάρχει διαχρονική συνεργασία και στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση όσον αφορά το δίκτυο των ΚΕΠ και είμαι ευτυχής που ακόμη μια φορά στέκεται αρωγός στην προσπάθειά μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Ευγενίδου: Ψηφιακή καινοτομία και άμυνα στο επίκεντρο συνεδρίου

Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν κρίσιμα θέματα όπως η μεταφορά τεχνολογίας, η εμπορική αξιοποίηση της έρευνας και οι επενδυτικές στρατηγικές στις νεοφυείς τεχνολογικές επιχειρήσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτογραφίες ανήλικων μέσω του gov.gr και της ψηφιακής υπηρεσίας myPhoto

Πλέον, ο έχων την επιμέλεια θα μπορεί εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία ή μετακινήσεις σε φυσικό σημείο εξυπηρέτησης να διεκπεραιώνει τις διαδικασίες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαθέσιμη και για φωτογραφίες ανήλικων η ψηφιακή υπηρεσία myPhoto

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναβαθμίζει τη συγκεκριμένη υπηρεσία για τους ανήλικους, διευκολύνοντας ουσιαστικά τη διεκπεραίωση μιας σειράς διοικητικών διαδικασιών που απαιτούν προσκόμιση φωτογραφίας.
Ergani, Ypourgeio Ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινή μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του «ΕΡΓΑΝΗ»

Τα έντυπα προσλήψεων και αποχωρήσεων (Ε3, Ε5, Ε6 και Ε7), που υποβάλλονται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» με ημερομηνία αναφοράς εντός του χρονικού διαστήματος της διακοπής λειτουργίας, θα υποβληθούν εκπρόθεσμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΟΑΤΑΠ: 180.000 πιστοποιητικά διατίθενται ψηφιακά στο ptyxia.gov.gr

Πλέον ο κάτοχος πράξης αναγνώρισης μπορεί να εκδίδει πιστοποιητικό με όλα τα στοιχεία της πράξης αναγνώρισης, με μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του gov.gr που εξασφαλίζει τη γνησιότητα του εγγράφου.