ΓΔ: 2602.41 -0.64% Τζίρος: 254.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Άνθρωπος με ομπρέλα βροχή
Φώτο: Shutterstock

Σε επιφυλακή ο Δήμος Χανίων για την επέλαση της κακοκαιρίας

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση έχει θέσει επίσης σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα, προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στην Κρήτη μετά τις προβλέψεις της ΕΜΥ για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Στη λήψη αυξημένων μέτρων προχωρά από σήμερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, που με ανακοίνωση του καλεί μεταξύ άλλων, όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους, για όσο διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση έχει θέσει επίσης σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα, προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου έως τις 9 το βράδυ στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο του νησιού.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι μετά τις 9 το βράδυ απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των ως άνω φορτηγών στο παραπάνω δίκτυο.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο απόπλους των πλοίων της ΑΝΕΚ από και προς τα λιμάνια της Κρήτης αντί για τις 10:00 το βράδυ θα αναχωρήσουν στις 6:00 το απόγευμα.

Ανοικτός όλο το 24ωρο σήμερα και αύριο θα παραμείνει ο ξενώνας φιλοξενίας αστέγων του δήμου Χανίων, ενώ το τμήμα πολιτικής προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά.

Η καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στην πλατεία Κατεχάκη αντί του χώρου μπροστά στο Γυαλί Τζαμισί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβδαρίδης: Θωράκιση ψυκτικών από αθέμιτο ανταγωνισμό και ευρωπαϊκή προσαρμογή

Ο υφ. Ανάπτυξης Λ. Τσαβδαρίδης τόνισε στο 27ο Συνέδριο Ψυκτικών πως η θωράκιση του κλάδου απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό και η προσαρμογή στις ευρωπ. απαιτήσεις απαιτούν εξειδίκευση, διαρκή εκπαίδευση και τήρηση προδιαγραφών.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Ισχυρά καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη έως το απόγευμα της Δευτέρας

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Κρήτης λόγω επιδείνωσης καιρού, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (πορτοκαλί προειδοποίηση). Οι πολίτες καλούνται να τηρούν τις οδηγίες των Αρχών για την ασφάλειά τους.
Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάσωση 12 μεταναστών στην Τρυπητή Ηρακλείου και δύο στη θάλασσα

Δώδεκα αλλοδαποί διασώθηκαν από πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ σε δύσβατη περιοχή στην Τρυπητή, Γόρτυνας Ηρακλείου. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι διασωθέντες παραδόθηκαν ασφαλείς στο Λιμενικό.
ανεμογεννήτριες σε βουνό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφακιά: Ψήφισμα κατά των ανεμογεννητριών σε Ασή Γωνιά και Λευκά Όρη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων αντιτίθεται στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού 52,8 MW στην Ασή Γωνιά και ζητά να μην εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, υπερασπιζόμενο τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά των Λευκών Ορέων.
Πυροσβεστικό Σώμα όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Πυρκαγιά σε σπίτι στον Πανασό, νυχτερινή κινητοποίηση πυροσβεστικής

Φωτιά σε οικία στον Πανασό του Δήμου Γόρτυνας προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές, χωρίς να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, ενώ διερευνώνται τα αίτια, με πιθανή εστία το τζάκι.