ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Παραλία Θεσσαλονίκης ακίνητα
Παραθαλάσσια ακίνητα και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη σε ηλιόλουστη μέρα.

Θεσσαλονίκη: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω γυρισμάτων αμερικανικής ταινίας

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η παραγωγή του «Dirty Angels» έχει κόστος της τάξης των 35 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 25 εκατομμύρια θα δαπανηθούν στην περιοχή αρμοδιότητάς του.

Αρχίζουν τα επόμενα 24ωρα στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της χολιγουντιανής ταινίας δράσης «Dirty Angels», με πρωταγωνίστρια την Eva Green και σκηνοθέτη τον Martin Campbell, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων και δύο ταινίες James Bond. Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η ταινία έχει κόστος της τάξης των 35 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 25 εκατομμύρια θα δαπανηθούν στην περιοχή αρμοδιότητάς του, ενώ γυρίσματα θα γίνουν στα στούντιο στη Θέρμη, στο Ασβεστοχώρι, στην Περαία, σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, στην ορεινή Χαλκιδική και σε άλλα σημεία.

«Μιλάμε για τουλάχιστον 250 νέες θέσεις εργασίας για την ταινία αυτή, Ελλήνων, ανθρώπων ικανών, νέων που πλέον ενώ τόσα χρόνια δεν είχαν πού να εργαστούν με βάση τις σπουδές τους, βρίσκουν τρόπο και απορροφώνται μέσα από αυτήν την κινητικότητα. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν τρεις μήνες στην Ελλάδα. Στη συνέχεια η ταινία θα ολοκληρωθεί στο Μαρόκο και στο post production, η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει και σε αυτήν την ταινία» είχε επισημάνει ο περιφερειάρχης.

Στο μεταξύ, λόγω των κινηματογραφικών γυρισμάτων, τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο το απόγευμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θα ισχύσουν τα εξής:

  • Από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής (4 Δεκεμβρίου 2022) ώς την ίδια ώρα της Τρίτης (6 Δεκεμβρίου 2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Νίκης, από το ύψος της οδού Δ. Γούναρη (αρχή εκτροπής του υφιστάμενου ποδηλατοδρόμου προς το παραλιακό μέτωπο), σε μέγιστο μήκος εκατόν είκοσι (120,00) μέτρων περίπου, με κατεύθυνση προς την οδό 30ής Οκτωβρίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος της Λεωφόρου Νίκης (δύο λωρίδες κυκλοφορίας).
  • Από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής (04 Δεκεμβρίου 2022) ώς την ίδια ώρα της Τρίτης (06 Δεκεμβρίου 2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Μορκεντάου, από το ύψος της Λεωφόρου Νίκης έως το ύψος της οδού Προξένου Κορομηλά. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μητροπόλεως, Λώρη Μαργαρίτη, Μορκεντάου, Προξ. Κορομηλά, Νικ. Γερμανού, Τσιμισκή, Παύλου Μελά και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

«Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση.

   

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο και τη Λειψία για τουριστική προώθηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, θα ηγηθεί αποστολής σε Βερολίνο και Λειψία στις 22-25 Οκτωβρίου για την τουριστική προώθηση της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης «Destination Thessaloniki» με στόχο τη γερμανική αγορά.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στις 26 και 28 Οκτωβρίου λόγω εκδηλώσεων

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στη Θεσσαλονίκη, λόγω εκδηλώσεων για τον Αγ. Δημήτριο και την 28η Οκτωβρίου. Στις 22/10, 07:30-14:00 διακοπή κυκλοφορίας στη Θεσ/νίκης-Ν. Μουδανιών, από Νέα Αερογέφυρα Θέρμης έως Αερογέφυρα Ρυσίου.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΜΑΚ: Νέες συνεργασίες με πανεπιστήμια Αλβανίας και Μαυροβουνίου

Η Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σταυρούλα Μαυρογένη, πραγματοποίησε επαφές σε Μαυροβούνιο και Αλβανία, ενισχύοντας τη διεθνή εξωστρέφεια και τις ακαδημαϊκές συνεργασίες, στο πλαίσιο βαλκανικής περιοδείας του ΥΠΕΣ.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει αύριο το Τέμενος Χαμζά Μπέη για το κοινό

Το τέμενος Χαμζά Μπέη, γνωστό ως Αλκαζάρ, παραδόθηκε στους Θεσσαλονικείς και επισκέπτες μετά από σχεδόν 40 χρόνια εργασιών. Η Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε την αποκατάσταση σημαντική για την πόλη και την περιοχή.
Άγαλμα στο Καυτανζόγλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης: Τα γλυπτά ζωντανεύουν με όλες τις αισθήσεις

Τρία γλυπτά της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης έγιναν σημείο συνάντησης και συμπερίληψης για άτομα με και χωρίς αναπηρία σε δράση της Off Stream. Συμμετείχαν 61 άτομα, με τα αποτελέσματα να παρουσιάζονται στον Κήπο των Γλυπτών.
Έκθεση εσωτερικής διακόσμησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η Γυάλινη Πινακοθήκη στη Νέα Παραλία

Η Γυάλινη Δημοτική Πινακοθήκη εγκαινιάστηκε στη Νέα Παραλία, προσφέροντας έναν διαφανή χώρο τέχνης 78 τ.μ., προσβάσιμο όλο το 24ωρο, όπου τα έργα φαίνονται και από μέσα και από έξω, εντάσσοντας τον πολιτισμό στο αστικό τοπίο.