ΓΔ: 2012.51 -2.09% Τζίρος: 251.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βροχή σε ομπρέλα
Φώτο: Shutterstock

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα μέχρι αργά το μεσημέρι

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές και κατά βάση ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Τοπικές βροχές στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Επικράτηση τοπικά ισχυρών ανέμων βορείων διευθύνσεων.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοτπώσεις αναμένονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που το απόγευμα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες, φαινόμενα που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 22, στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22-23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 21-23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι ενδέχεται να είναι τοπικά θυελλώδεις.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές και κατά βάση ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών στην αρχή του εικοσιτετραώρου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ που προοδευτικά θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι εξαιτίας της κακοκαιρίας στα βορειοανατολικά

Δύο άτομα αγνοούνται εξαιτίας της κακοκαιρίας στη βορειοανατολική Ιταλία, μετά από μερική κατάρρευση κτηρίου στο Μπρατσάνο λόγω πλημμυρών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό δύσκολες συνθήκες.