ΓΔ: 2539.01 1.34% Τζίρος: 254.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:10:38
Βροχή σε ομπρέλα
Φώτο: Shutterstock

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχές και καταιγίδες

Μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι και από τα δυτικά με έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Επικράτηση πολύ ενισχυμένων ανέμων νοτίων διευθύνσεων.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες και από τα δυτικά, με έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας και προοδευτικά έως το τέλος της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά - με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη - καθώς και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στη δυτική και νότια χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και αργά το βράδυ θα βρέξει. Μετά την αλλαγή της ημέρας προς Κυριακή τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα είναι παροδικά ισχυρές και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα βρέξει. Τη νύχτα προς Κυριακή τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά και είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 22-24, στην Ήπειρο από 6 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 25-26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων είναι πολύ πιθανό οι άνεμοι να είναι τοπικά θυελλώδεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω ακραίων φαινομένων Ελ Νίνιο

Σχεδόν 800 δήμοι στο Περού τέθηκαν σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω κινδύνου ισχυρών βροχών και πλημμυρών από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, απειλώντας πάνω από 9,3 εκατομμύρια πολίτες σύμφωνα με την κυβέρνηση και το Cenepred.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει την ανατολική πλευρά των ΗΠΑ

Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει εκατομμύρια Αμερικανούς, κυρίως σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, με αποπνικτική ζέστη και αυξημένη υγρασία που ίσως επηρεάσει το Μουντιάλ και τους εορτασμούς για τα 250 χρόνια από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ.
Η σημαία των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει το κέντρο των ΗΠΑ και κινείται ανατολικά

Ισχυρό κύμα καύσωνα σαρώνει τις ΗΠΑ, με θερμοκρασίες-ρεκόρ να απειλούν να επηρεάσουν το Μουντιάλ και τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Σικάγο και άλλες πόλεις λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πολιτών.