ΓΔ: 2138.14 0.26% Τζίρος: 241.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
Φώτο: Υπουργείο Εξωτερικών

Υπ. Εξωτερικών: Τι συστήνει στους Έλληνες πολίτες που είναι στην Ουκρανία

Πολλές είναι οι χώρες που καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία. Τι συστήνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά από τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία.

Σύσταση στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία στο Κίεβο απευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία αναφέρει συγκεκριμένα:

Συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία στο Κίεβο.

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα ακόλουθα:

Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE

Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453

gremb.kie@mfa.gr

Γερμανία και Ολλανδία προτρέπουν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία

Η Γερμανία προέτρεψε τους πολίτες της σήμερα να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο να μείνουν.

«Προτρέπουμε τους Γερμανούς που μένουν εκεί να σκεφθούν το ενδεχόμενο να φύγουν από τη χώρα», αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμα στο Twitter.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα κάλεσε τους Ολλανδούς πολίτες σήμερα να φύγουν από την Ουκρανία όσο το δυνατόν συντομότερα, λόγω της κατάστασης ασφαλείας εκεί, ενώ συνέστησε την αποφυγή των ταξιδιών στη χώρα αυτή.

Η πρεσβεία της Σ. Αραβίας στο Κίεβο καλεί τους πολίτες της να κανονίσουν την αποχώρησή τους

Την ίδια ώρα η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Κίεβο προέτρεψε σήμερα τους πολίτες της να επικοινωνήσουν σύντομα προκειμένου να διευκολύνουν την αποχώρησή τους από την Ουκρανία, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία και άλλα αραβικά κράτη, μεταξύ αυτών το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάλεσαν, επίσης, τους πολίτες τους να ακυρώσουν όποια σχέδια είχαν να επισκεφθούν την Ουκρανία, εν μέσω της έντασης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Ιορδανία κάλεσε σήμερα τους υπηκόους της να φύγουν από την Ουκρανία λόγω των «πρόσφατων εξελίξεων», όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε μια ανακοίνωση.

Κάλεσε επίσης τους πολίτες της να ματαιώσουν όποια σχέδια είχαν να επισκεφθούν τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία καταγγέλλει επίθεση με 100 drones της Ουκρανίας στη Μόσχα, φωτιά σε δεξαμενή

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατά το σαββατοκύριακο η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με πάνω από 100 drones στη Μόσχα, τα περισσότερα από τα οποία καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικά, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσική αεροπορική επίθεση κοντά στο Κίεβο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες σημειώθηκαν από ρωσική αεροπορική επίθεση έξω από το Κίεβο τη νύχτα, με στόχους κατοικίες, σχολεία και υποδομές σε τέσσερις συνοικίες, σύμφωνα με τις αρχές.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θέλουμε ένα Ιράν που δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία

Ο Ζελένσκι συνάντησε στο Παρίσι τον Ρεζά Παχλαβί και τόνισε ότι η Ουκρανία επιθυμεί ένα ελεύθερο Ιράν, που δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία ή αποσταθεροποιεί την περιοχή, σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Ρώσος διαπραγματευτής σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζήτησαν αναβολή τριμερών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας, λέει ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν να αναβληθούν οι τριμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Η Ρωσία αντιπροτείνει ως τόπο διεξαγωγής την Ελβετία ή την Τουρκία, όχι τις ΗΠΑ.
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η προστασία κρίσιμων υποδομών μετά τις επιθέσεις

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με το Συμβούλιο Ασφαλείας μέτρα για την προστασία κρίσιμων υποδομών, μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε εργοστάσια, ενεργειακές εγκαταστάσεις και τερματικούς σταθμούς.