ΓΔ: 1442.75 0.15% Τζίρος: 36.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:19:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ypoyrgeio-exoterikvn
Φωτό: ΑΠΕ

Υπ. Εξωτερικών: Τι συστήνει στους Έλληνες πολίτες που είναι στην Ουκρανία

Πολλές είναι οι χώρες που καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία. Τι συστήνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά από τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία.

Σύσταση στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία στο Κίεβο απευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία αναφέρει συγκεκριμένα:

Συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία στο Κίεβο.

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα ακόλουθα:

Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE

Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453

[email protected]

Γερμανία και Ολλανδία προτρέπουν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία

Η Γερμανία προέτρεψε τους πολίτες της σήμερα να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο να μείνουν.

«Προτρέπουμε τους Γερμανούς που μένουν εκεί να σκεφθούν το ενδεχόμενο να φύγουν από τη χώρα», αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμα στο Twitter.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα κάλεσε τους Ολλανδούς πολίτες σήμερα να φύγουν από την Ουκρανία όσο το δυνατόν συντομότερα, λόγω της κατάστασης ασφαλείας εκεί, ενώ συνέστησε την αποφυγή των ταξιδιών στη χώρα αυτή.

Η πρεσβεία της Σ. Αραβίας στο Κίεβο καλεί τους πολίτες της να κανονίσουν την αποχώρησή τους

Την ίδια ώρα η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Κίεβο προέτρεψε σήμερα τους πολίτες της να επικοινωνήσουν σύντομα προκειμένου να διευκολύνουν την αποχώρησή τους από την Ουκρανία, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία και άλλα αραβικά κράτη, μεταξύ αυτών το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάλεσαν, επίσης, τους πολίτες τους να ακυρώσουν όποια σχέδια είχαν να επισκεφθούν την Ουκρανία, εν μέσω της έντασης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Ιορδανία κάλεσε σήμερα τους υπηκόους της να φύγουν από την Ουκρανία λόγω των «πρόσφατων εξελίξεων», όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε μια ανακοίνωση.

Κάλεσε επίσης τους πολίτες της να ματαιώσουν όποια σχέδια είχαν να επισκεφθούν τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλαφ Σολτς: Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει τη στήριξη στην Ουκρανία

«Η Ρωσία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πιστεύουν κάποιοι. Αν ο Ρώσος πρόεδρος πιστεύει ότι το μόνο που έχει να κάνει είναι να "αναστείλει" αυτόν τον πόλεμο και η υποστήριξή μας θα εξασθενήσει, τότε έχει κάνει λάθος υπολογισμό», τόνισε ο κ. Σολτς.
USA-Congress
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλληνας επιχειρηματίας συνελήφθη για μεταφορά τεχνολογίας στους Ρώσους

Ο Νικόλαος Μπογονικολός κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για συνωμοσία με σκοπό τη μεταφορά ευαίσθητης στρατιωτικής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για πυρηνικές δοκιμές.
prosfyges-oukrania-ukraine
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότεροι από 34.000 οι Ουκρανοί πρόσφυγες που έχουν φτάσει Ελλάδα

Περίπου το 25% των προσφύγων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα από την εμπόλεμη Ουκρανία είναι ανήλικοι με τον αριθμό τους να φτάνει πλέον τους 8.673. Περισσότεροι από 6 εκατ. είναι οι Ουκρανοί που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους.