ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αστυνομικό όχημα νύχτα
Φωτο: ΑΠΕ

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Δ. Καμπουράκη

Ανάλογη επίθεση υπήρξε και στο σπίτι του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, οι οποίες προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές στις προσόψεις των ακινήτων.

Άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, σε Αργυρούπολη και Κυψέλη, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα γκαζάκια που τοποθέτησαν οι δράστες εξερράγησαν και στις δύο περιπτώσεις στις 02:30, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη. Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τα δύο περιστατικά.

«Ο κρότος ήταν φοβερός, είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη». Με τη φράση αυτή περιέγραψε ο Δημήτρης Καμπουράκης την επίθεση, ενώ προσέθεσε ότι «αν δεν είχα αυτή τη θωρακισμένη πόρτα, θα είχε μπει η φωτιά μέσα. Εντωμεταξύ εδώ έμενε η πεθερά μου που έτυχε να μην είναι εδώ. Αν ήταν εδώ η γιαγιά θα είχαμε ιστορίες. Τρόμαξα, καταρχήν είναι έκπληξη και στη συνέχεια σκέφτεσαι θα καούν οι άνθρωποί μου. Μέχρι να δω τι έγινε, κάποιος γείτονας είχε πάρει αστυνομία και πυροσβεστική».

Όπως αποκάλυψε στο σπίτι του στην Αργυρούπολη είχε κάμερες οι οποίες κατέγραψαν τον δράστη. «Ήρθε τυπάκος περπατητός, στήθηκε εδώ στο πλατύσκαλο με έναν σάκο που μέσα είχε τα γκαζάκια, τους έβαλε φωτιά, και έφυγε τρέχοντας. Φορούσε μαύρο σκούφο, μάσκα ιατρική αλλά διακρίνονται κάποια χαρακτηριστικά του, είχε μουσάκι». 

Από την πλευρά του ο κ. Ντούμας αναφερόμενος στην επίθεση στο δικό του σπίτι υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι «κατέβηκαμε και ήδη ένας ένοικος έσβηνε τις φωτιές μέχρι να έρθει η πυροσβεστική υπηρεσία», συμπλήρωσε. Παράλληλα τόνισε ότι  δεν είχε δεχθεί προειδοποιήσεις, ενώ για τα κίνητρα εκτίμησε ότι πιθανότατα είναι ο δημόσιος λόγος του και η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας. Για τις ζημιές, ανέφερε ότι η εικόνα της εισόδου της πολυκατοικίας του είναι χειρότερη από αυτή που προβλήθηκε από το σπίτι του δημοσιογράφου. «Το ευτύχημα ήταν ότι δεν κινδύνευσαν εκατοντάδες ζωές», πρόσθεσε. Και κατέληξε ο κ. Ντούμας λέγοντας ότι «οι τρομοκρατικες ενέργειες ειναι ο, τι χειρότερο μπορεί να προκύψει. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τον κίνδυνο και να λάβεις μέτρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική έφοδος σε οικισμούς Αργολίδας: 5 συλλήψεις για ρευματοκλοπή

Αστυνομική επιχείρηση σε Άργος-Μυκήνες και Ναύπλιο οδήγησε σε 25 ελέγχους, 6 προσαγωγές και 5 συλλήψεις για κλοπή ρεύματος. Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές δικύκλων και μία κλοπή σε οικία σε Ναύπλιο και Τολό.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

49χρονος συνελήφθη μεθυσμένος στην Αττική Οδό χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη στην Αττική Οδό 49χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, αφού του είχε αφαιρεθεί το 2023 για το ίδιο αδίκημα. Στον έλεγχο βρέθηκε να έχει 0,67 mg/l αλκοόλ και να μην φορά ζώνη ασφαλείας.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έκαψε πόρτα γειτόνισσας και την απείλησε

Στη σύλληψη 58χρονης στην Τούμπα Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, καθώς κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στην πόρτα της γειτόνισσάς της λόγω προσωπικών διαφορών, προκαλώντας ζημιές και εκτοξεύοντας απειλές.
Ελληνική Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Βρέθηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους

Στα Χανιά, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρα, μετά από αστυνομική επιχείρηση στον Δήμο Αποκορώνου. Πλήθος πειστηρίων εστάλη για εξέταση.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για οπλισμό με φερόμενους δεσμούς σε τουρκική μαφία

Στη σύλληψη δύο ανδρών, 36χρονου Τούρκου και 30χρονου Έλληνα, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία και οπλοκατοχή, προχώρησαν οι αρχές μετά από απόφαση του συμβουλίου εφετών Θεσσαλονίκης.