ΓΔ: 2200.69 -0.11% Τζίρος: 172.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικό όχημα νύχτα
Φωτο: ΑΠΕ

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Δ. Καμπουράκη

Ανάλογη επίθεση υπήρξε και στο σπίτι του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, οι οποίες προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές στις προσόψεις των ακινήτων.

Άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, σε Αργυρούπολη και Κυψέλη, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα γκαζάκια που τοποθέτησαν οι δράστες εξερράγησαν και στις δύο περιπτώσεις στις 02:30, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη. Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τα δύο περιστατικά.

«Ο κρότος ήταν φοβερός, είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη». Με τη φράση αυτή περιέγραψε ο Δημήτρης Καμπουράκης την επίθεση, ενώ προσέθεσε ότι «αν δεν είχα αυτή τη θωρακισμένη πόρτα, θα είχε μπει η φωτιά μέσα. Εντωμεταξύ εδώ έμενε η πεθερά μου που έτυχε να μην είναι εδώ. Αν ήταν εδώ η γιαγιά θα είχαμε ιστορίες. Τρόμαξα, καταρχήν είναι έκπληξη και στη συνέχεια σκέφτεσαι θα καούν οι άνθρωποί μου. Μέχρι να δω τι έγινε, κάποιος γείτονας είχε πάρει αστυνομία και πυροσβεστική».

Όπως αποκάλυψε στο σπίτι του στην Αργυρούπολη είχε κάμερες οι οποίες κατέγραψαν τον δράστη. «Ήρθε τυπάκος περπατητός, στήθηκε εδώ στο πλατύσκαλο με έναν σάκο που μέσα είχε τα γκαζάκια, τους έβαλε φωτιά, και έφυγε τρέχοντας. Φορούσε μαύρο σκούφο, μάσκα ιατρική αλλά διακρίνονται κάποια χαρακτηριστικά του, είχε μουσάκι». 

Από την πλευρά του ο κ. Ντούμας αναφερόμενος στην επίθεση στο δικό του σπίτι υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι «κατέβηκαμε και ήδη ένας ένοικος έσβηνε τις φωτιές μέχρι να έρθει η πυροσβεστική υπηρεσία», συμπλήρωσε. Παράλληλα τόνισε ότι  δεν είχε δεχθεί προειδοποιήσεις, ενώ για τα κίνητρα εκτίμησε ότι πιθανότατα είναι ο δημόσιος λόγος του και η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας. Για τις ζημιές, ανέφερε ότι η εικόνα της εισόδου της πολυκατοικίας του είναι χειρότερη από αυτή που προβλήθηκε από το σπίτι του δημοσιογράφου. «Το ευτύχημα ήταν ότι δεν κινδύνευσαν εκατοντάδες ζωές», πρόσθεσε. Και κατέληξε ο κ. Ντούμας λέγοντας ότι «οι τρομοκρατικες ενέργειες ειναι ο, τι χειρότερο μπορεί να προκύψει. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τον κίνδυνο και να λάβεις μέτρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αστυνομία Βανκούβερ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυση κατά της OpenAI από συγγενείς θυμάτων επίθεσης στον Καναδά

Σύμφωνα με μήνυση, η OpenAI και ο Σαμ Άλτμαν κατηγορούνται ότι δεν ενημέρωσαν την αστυνομία για αξιόπιστη απειλή, παρότι το γνώριζαν οκτώ μήνες πριν από τη φονική επίθεση στον Καναδά που κόστισε τη ζωή σε εννέα άτομα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 20χρονος πέταγε αντικείμενα στο δρόμο, κινητοποίηση αρχών

Συνελήφθη 20χρονος στη Θεσσαλονίκη αφού πέταξε αντικείμενα από το μπαλκόνι του στην οδό Κασσάνδρου. Αστυνομικός διαπραγματευτής επενέβη και το σημείο αποκλείστηκε. Ο νεαρός απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα αργά το απόγευμα.
σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αποκάλυψη παράνομης μονάδας κάνναβης σε πρώην ορυχείο στη Βουλγαρία

Η βουλγαρική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα και αναζητεί τέταρτο, μετά τον εντοπισμό παράνομης μονάδας κάνναβης σε πρώην ορυχείο ψευδαργύρου. Κατασχέθηκαν 70 κιλά ναρκωτικών, 600.000 ευρώ και 600 φυσίγγια.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: 20χρονος πέταγε αντικείμενα στο δρόμο

20χρονος στη Θεσσαλονίκη πέταξε αντικείμενα από το μπαλκόνι 3ου ορόφου, ζητώντας να μιλήσει με ψυχολόγο. Ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο, ενώ αποκλείστηκε η περιοχή για λόγους ασφαλείας.
Αστυνομικοί βρετανικής αστυνομίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Σύλληψη μετά από μαχαιρώματα σε εβραϊκή συνοικία

Άνδρας συνελήφθη μετά από μαχαίρωμα δύο ατόμων σε περιοχή με εβραϊκό πληθυσμό στο Βόρειο Λονδίνο. Η οργάνωση Shomrim ανέφερε ότι προσπάθησε να επιτεθεί σε Εβραίους. Η αστυνομία χρησιμοποίησε taser για τη σύλληψή του.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο ατόμων για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές Τρικάλων

Στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων απετράπη η εισαγωγή ναρκωτικών, όταν γυναίκα προσπάθησε να περάσει κάνναβη σε αλλοδαπό κρατούμενο, κρυμμένη σε παντόφλες. Εντοπίστηκε 83 γραμμάρια κάνναβης και έγιναν συλλήψεις.