ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01
Πανεπιστήμιο Πειραιά κτήριο
Το εντυπωσιακό κτήριο του Πανεπιστημίου Πειραιά στην Αθήνα, Ελλάδα.

Με φυσική παρουσία η διεξαγωγή της χειμερινής εξεταστικής στα ΑΕΙ

Οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση. Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass.

Mετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν οι φοιτητές στα μαθήματα που είχαν δηλώσει και δεν εξετάστηκαν λόγω νόσησης από Sars-Cov 2, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διενέργεια εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία. Οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση. Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass.

Όλοι οι φοιτητές, που προσέρχονται στο Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις, υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass (https://edupass.gov.gr), εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πραγματοποιείται υποχρεωτικά κατόπιν επίδειξης ενός εκ των κάτωθι: Πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης, βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, εξέτασης PCR έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εξέτασης rapid test έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη και Μαρινάκης στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα για πρόγραμμα κατά των fake news

Η Σοφία Ζαχαράκη και ο Παύλος Μαρινάκης επισκέφθηκαν το 2ο ΓΕΛ Γέρακα και συζήτησαν με μαθητές του πιλοτικού προγράμματος «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες» για έλεγχο ειδήσεων και αντιμετώπιση παραπληροφόρησης.
Σοφία Ζαχαράκη κοντινό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Ξεκινούν το καλοκαίρι οι νέες φοιτητικές εστίες στη Δυτική Μακεδονία

Η Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Πτολεμαΐδα, με συνολική χωρητικότητα 750 κλινών και έμφαση στη στήριξη φοιτητικής στέγης και αύξηση του επιδόματος έως 2.000 ευρώ.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Βραβεία Αριστείας σε πρωτεύσαντες δημόσιων πανεπιστημίων

Η Σοφία Ζαχαράκη απένειμε Βραβεία Αριστείας στους πρωτεύσαντες των δημόσιων πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι τιμάται η προσπάθεια και όχι μόνο η επίδοση. Ο θεσμός στηρίζει νέους από όλη τη χώρα και αναδεικνύει τον πανελλαδικό χαρακτήρα της αριστείας.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση ενεργοποίηση τηλεκπαίδευσης όπου κλείνουν σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με τον Γ.Γ. Εκπαίδευσης Γ. Παπαδομαρκάκη, προχωρά στην άμεση εφαρμογή τηλεκπαίδευσης όπου κλείνουν σχολεία με απόφαση δημάρχου λόγω κακοκαιρίας, εφόσον είναι εφικτό.