ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πανεπιστήμιο Πειραιά κτήριο

Με φυσική παρουσία η διεξαγωγή της χειμερινής εξεταστικής στα ΑΕΙ

Οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση. Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass.

Mετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν οι φοιτητές στα μαθήματα που είχαν δηλώσει και δεν εξετάστηκαν λόγω νόσησης από Sars-Cov 2, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διενέργεια εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία. Οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση. Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass.

Όλοι οι φοιτητές, που προσέρχονται στο Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις, υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass (https://edupass.gov.gr), εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πραγματοποιείται υποχρεωτικά κατόπιν επίδειξης ενός εκ των κάτωθι: Πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης, βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, εξέτασης PCR έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εξέτασης rapid test έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Συνάντηση με το ΔΣ Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Συνάντηση της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη με το ΙΕΠ με επίκεντρο την επόμενη σχολική χρονιά, το Ψηφιακό Φροντιστήριο, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αναβάθμιση της διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες.
Κτήριο Οικονομικού Πανεπιστημίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

6,5 εκατ. ευρώ στο ΟΠΑ για κάλυψη στεγαστικών αναγκών

Το Υπουργείο Παιδείας χρηματοδοτεί το ΟΠΑ για αγορά και ανακαίνιση ακινήτου, ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες μελών ΔΕΠ και διοικητικών υπηρεσιών. Η υπουργός Ζαχαράκη τονίζει τη στήριξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο.
σημαία της Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Δακρυγόνα σε διαδηλωτές για καταγγελίες νοθείας εξετάσεων

Η ινδική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κλομπ για να διαλύσει χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωναν στο Νέο Δελχί, διαμαρτυρόμενοι για νοθεία στις πανεπιστημιακές εξετάσεις και ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιταλός υπουργός Παιδείας: Θεμελιώδης ο ρόλος του εκπαιδευτικού με την ΤΝ

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα συναντήθηκε με τη Σοφία Ζαχαράκη στην Αθήνα για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, δίνοντας έμφαση σε τεχνητή νοημοσύνη, ένταξη, αγορά εργασίας και δημογραφικές προκλήσεις.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπουργείο Παιδείας συζητά το δέσιμο εκπαίδευσης με κατάρτιση στην εργασία

Εκδήλωση για τον θεσμό του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης μαθητείας πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, με έμφαση στη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας. Η χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται πλέον σε 182 εκατομμύρια ευρώ.