ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:05:22
odos_pyrgos

Αναβαθμίζεται η οδική ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα - Πύργος»

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για το σημαντικό έργο ύψους 30 εκατ. ευρώ που θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα -Πύργος» με την τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης και νέων στηθαίων ασφαλείας μεταξύ άλλων.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα -Πύργος», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ καθώς υπεγράφη η σύμβαση για το έργο παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις υποδομές, Γιώργου Καραγιάννη και της γενικής γραμματέως Υποδομών, Μαρίας - Έλλης Γεράρδη, η σύμβαση για το έργο.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνεται και η φωτεινή σηματοδότηση σε 18 κόμβους, κατασκευή οδοφωτισμού σε 7 κόμβους καθώς και 5 νέες σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών, θα υπάρξει διαγράμμιση σε όλο το μήκος της οδού και θα βελτιωθεί επίσης η κατακόρυφη σήμανση, ενώ θα τοποθετηθούν και νέες μπάρες ασφαλείας.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά, για πρώτη φορά παράλληλα, σε δύο σημαντικά έργα για την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Άμεσα ξεκινάει το έργο της αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο «Πάτρα - Πύργος» με τίτλο: «Επείγουσες παρεμβάσεις αναβάθμισης οδικής ασφάλειας στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) Πατρών – Πύργου» και αφορά στο χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητοδρόμου. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης με την Ολύμπια Οδό, θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους και η κατασκευή του νέου, υπερσύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα – Πύργος».

Οι παρεμβάσεις, που θα αφορούν σε παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο οδικό άξονα, είναι:

  • Διαχωρισμός των κατευθύνσεων κυκλοφορίας με εύκαμπτα πλαστικά κολωνάκια σήμανσης
  • Διευθέτηση των ανεξέλεγκτων προσβάσεων με την απαγόρευση αριστερών στροφών και τη διαμόρφωση εισόδων-εξόδων
  • Ενδιάμεση εναλλασσόμενη λωρίδα στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας για ασφαλείς προσπεράσεις
  • Αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της οδού και αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα
  • Διαγράμμιση σε όλο το μήκος της οδού
  • Φωτεινή σηματοδότηση σε 18 κόμβους, κατασκευή οδοφωτισμού σε 7 κόμβους καθώς και 5 νέες σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών
  • Ειδική διαμόρφωση στις εισόδους των οικισμών – οικιστικών πυκνώσεων, με πρόσθετα μέτρα προειδοποίησης και περιορισμού της ταχύτητας
  • Βελτίωση της κατακόρυφης σήμανσης
  • Τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας
  • Κλαδοκοπές και φυτοκοπές της παράπλευρης βλάστησης και καθαρισμός των τάφρων

«Η αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους είναι ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Κώστα Καραμανλή» τόνισε σε δήλωση του ο κ. Καραγιάννης. Πρόσθεσε επίσης πως «στο πλαίσιο αυτό και επειδή οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα: παράλληλα με την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα – Πύργος», προχωράμε και σε ένα έργο 30 εκατ. ευρώ, για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υπάρχοντα δρόμο. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στη δραστική μείωση των ατυχημάτων στην περιοχή και θα αναβαθμίσει το υφιστάμενο οδικό δίκτυο μέχρι να ολοκληρωθεί το κυρίως έργο, ο νέος, ασφαλής αυτοκινητόδρομος. Κινούμαστε με αμεσότητα και δίνουμε λύσεις, που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδικός άξονας Κρήτης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΟΑΚ: Σε εκκρεμότητα χρηματοδότηση και μοντέλο υλοποίησης στην Κρήτη

Με την παραχώρηση του ΒΟΑΚ να ξεκινά έως 4/2, ο ΝΟΑΚ παραμένει χωρίς καθαρή χρηματοδότηση και ώριμες μελέτες για τη σύνδεση Καστελίου, κρατώντας «παγωμένες» κρίσιμες οδικές υποδομές στη νότια Κρήτη.
Ραφήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέμα Ραφήνας: Παράταση έως το 2027 και νέα «αγκάθια» στο έργο

Απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικά και ανεπαρκής σχεδιασμός φέρνουν καθυστέρηση «με αναθεώρηση» για τον ανάδοχο του έργου, που έχει προβλεφθεί ήδη από τη σύμβαση για την κατασκευή του αεροδρομίου της Αθήνας.
Αττική Οδός ανισόπεδος κόμβος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με συμβάσεις παραχώρησης «ξεκλειδώνει» το υπ. Υποδομών τα έργα της Αττικής

Το υπουργείο Υποδομών αναζητά νέο μοντέλο για έργα στην Αττική, από την Παράκαμψη Αττικής και την αστική σήραγγα Ηλιούπολης έως τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά, για ανάσα στο κυκλοφοριακό. Στο τραπέζι οι υφιστάμενες συμβάσεις παραχώρησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με λουκέτα σε εργοτάξια λόγω προσωρινών τιμών απειλούν οι κατασκευαστικές

Οι κατασκευαστικές εταιρείες ζητούν οριστικές τιμές για να αποφευχθούν δικαστικές διαμάχες που θα καθυστερήσουν τα έργα και προειδοποιούν για λουκέτο στα εργοτάξια αν δεν βρεθεί λύση.
Χρήστος Δήμας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Επενδύουμε στο BIM και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υποδομών

Ο Υπουργός Υποδομών Χρίστος Δήμας τόνισε ότι η υιοθέτηση της τεχνολογίας BIM αποτελεί κεντρικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των κατασκευών, με στόχο βιώσιμα και αποτελεσματικά έργα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aνάσα στο κυκλοφοριακό χάος της Δ. Αττικής θα δώσει ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά

Στην τελική ευθεία η προκήρυξη του κόμβου Σκαραμαγκά, μετά από 20 χρόνια καθυστερήσεων. Το έργο θα αποσυμφορήσει τη Δυτική Αττική από εκατοντάδες φορτηγά βελτιώνοντας την κυκλοφοριακή ροή από και προς Ασπρόπυργο, Θριάσιο, Σχιστό και Πειραιά.