ΓΔ: 2028.96 0.82% Τζίρος: 176.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:34:38
Βροχή σε ομπρέλα
Φώτο: Shutterstock

Επιδείνωση του καιρού σήμερα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια. Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και ανατολικοί στο Ιόνιο.

Μεταβολή του καιρού με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Εντονότερα φαινόμενα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και ανατολικοί στο Ιόνιο.
Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στα δυτικά, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και ενδεχομένως στην Εύβοια και στη Δυτική Κρήτη θα είναι τοπικά έντονα και θα συνοδεύονται από καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 11 έως 18 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, αλλά μετά το μεσημέρι θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχών κατά περιόδους μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.