ΓΔ: 2101.57 1.78% Τζίρος: 338.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
News-Euronews
Φωτο: ΑΠΕ

Euronews: Συνεχίζεται για τους επόμενους 12 μήνες η ελληνική υπηρεσία

Η συνέχιση της λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews σε ψηφιακή έκδοση είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τον CEO Michael Peters.

Την απόφαση για την συνέχιση της λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews για τους επόμενους 12 μήνες, παρά τη μειωμένη χρηματοδότηση από την πλευρά της ΕΕ, αποκαλύπτει σε απάντησή του προς ομάδα ευρωβουλευτών - μεταξύ των οποίων και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Αλέξης Γεωργούλης και Έλενα Κουντουρά - ο CEO του Euronews Michael Peters.

Ο κ. Peters αναφέρει συγκεκριμένα ότι η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα διεξοδικών συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε υψηλό επίπεδο και συγκεκριμένα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά και τον Επίτροπο Thierry Breton. Ο CEO του Euronews τονίζει ότι, παρά τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που προκαλεί η μειωμένη χρηματοδότηση από την ΕΕ και η πλήρης εξάρτηση της ελληνικής υπηρεσίας από αυτήν, ελήφθη απόφαση για τη διατήρηση της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews σε ψηφιακή έκδοση, με αντικειμενικό στόχο την αύξηση της επιρροής της.

Επίσης, ο κ. Peters σημειώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αναζήτηση συνεργειών που θα μπορούσαν να διατηρήσουν την ελληνική υπηρεσία και στην τηλεοπτική της έκδοση και εν τέλει η έκβαση των σχετικών συζητήσεων θα κρίνει εάν η ελληνική υπηρεσία του Euronews θα συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά. Σε κάθε περίπτωση, η συνέχιση της λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews σε ψηφιακή έκδοση είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους 12 μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο προς Βουδαπέστη: Εξηγήσεις για ενημέρωση Μόσχας από ΥΠΕΞ Ουγγαρίας

Η Γερμανία ζήτησε εξηγήσεις από τον Ούγγρο ΥΠΕΞ για φερόμενη ενημέρωση της Μόσχας σχετικά με συνομιλίες εντός ΕΕ. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ τονίζει ότι τέτοιες πρακτικές παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές της Ένωσης.
Σημαίες Κύπρου ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Προτεραιότητα μας η δίκαιη λύση για το Κυπριακό

Η Κομισιόν επαναβεβαιώνει την ετοιμότητά της να συμβάλει ενεργά στη λύση του Κυπριακού, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση για επανένωση στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Σύντομα θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για τον ειδικό απεσταλμένο.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Σ. Αρναούτογλου για το Τελωνείο Μαυροματίου

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου για τα προβλήματα λειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου και την ανάγκη ενίσχυσης για στήριξη της οικονομίας και της διασυνοριακής δραστηριότητας.
Ο Κορκίδης στο βήμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Θετικό πρώτο ανάχωμα τα μέτρα για τη νέα ενεργειακή κρίση

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης χαρακτήρισε θετικά τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα κινήθηκε άμεσα, ενώ η ευρωπαϊκή απάντηση παραμένει ζητούμενο.