ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε εφαρμογή το 112 σε Ιόνιο και Δυτ. Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τα φαινόμενα να αναμένεται να ενταθούν μέχρι και την Παρασκευή.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία «Μπάλλος« που σαρώνει τα δυτικά και βόρεια της χώρας, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί μέχρι τα ξημερώματα σοβαρά προβλήματα, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα σήμερα και αύριο. Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία εστάλησαν χθες το βράδυ μέσω του 112, σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ήπειρο και αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Από χθες το βράδυ ξεκίνησε να βρέχει και στην Αττική με την βροχή να είναι πιο έντονη στα δυτικά του νομού, ενώ στην Αθήνα τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν από το μεσημέρι  και μετά, ενώ οι βροχές θα επιμείνουν και αύριο, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες. Στα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας και η πτώση της θερμοκρασίας, οι χαλαζοπτώσεις, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορισμένα ορεινά σημεία της χώρας. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς τα φαινόμενα θα επιμείνουν και σε πολλές περιοχές με σφοδρότητα.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων η αστυνομία προχώρησε προσωρινά στην διακοπή της  κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ωκεανίδων από τη συμβολή της με την οδό Βορείου Ηπείρου έως και τη συμβολή της με την οδό Κανελλοπούλου στην περιοχή της Ελευσίνας.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου. Η απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου ήρθε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν στα χωρικά όρια του δήμου. Λόγω της κακοκαιρίας, ο δήμαρχος Σάμης αποφάσισε να κλείσει όλες τις σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε νησιωτικές και θαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται κατά κύριο λόγο στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.