ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σύννεφα καταιγίδας θάλασσας

Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές ασθενείς βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Από το απόγευμα, οι νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα αυξηθούν και προς το τέλος της μέρας θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και ενδεχομένως στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Σποραδικές βροχές και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου ισχυρά φαινόμενα στα νοτιοδυτικά αναμένονται την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021. Σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα όμως οι νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα αυξηθούν και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και ενδεχομένως στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 18, στη Θεσσαλία από 8 έως 20, στην Ήπειρο από 7 έως 20, στη Στερεά από 9 έως 21, στην Πελοπόννησο από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 18,στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 22, στις Κυκλάδες από 13 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 22 και στην Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στοπ Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα οι άνεμοι στο Βόρειο Ιόνιο θα γίνουν ανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ ενώ στο Νότιο Ιόνιο θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων τοπικού χαρακτήρα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο και ήλιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 41°C στη Σκάλα Μεσσηνίας η υψηλότερη θερμοκρασία στην Πελοπόννησο

Θερμοκρασίες άνω των 41°C καταγράφηκαν σήμερα στην Πελοπόννησο, με τη Σκάλα Μεσσηνίας να φτάνει τους 41,5°C. Σε 118 σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου σημειώθηκαν μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 37°C.
Κορλεόνε Ιταλίας τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από αύριο σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει από Δευτέρα την Ιταλία, με θερμοκρασίες πάνω από 40°C σε Σικελία, Σαρδηνία και Απουλία. Υψηλή υγρασία και δύσκολες νύχτες αναμένονται κυρίως στη νότια και κεντρική χώρα έως το τέλος της εβδομάδας.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο σε αρκετές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική (και Κύθηρα), Κυκλάδες, νησιά Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Κυριάκη 23 Αυγούστου 2026

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα του νομού δυτικοί με ίδιες εντάσεις.