ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Σε ετοιμότητα 5.000 αστυνομικοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Επί ποδός αστυνομικές δυνάμεις, drones και ελικόπτερα για τις εκδηλώσεις εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Παράλληλα, θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι την πλατεία Κάνιγγος.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία για τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου με τη συμμετοχή 5.000 αστυνομικών, drones και ελικόπτερου.

Στο επίκεντρο των μέτρων ασφαλείας θα είναι και φέτος η περιοχή των Εξαρχείων. Τα δύο drones και το ελικόπτερο θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Παράλληλα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες.

Για πρώτη φορά θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» που αντικατέστησε την «ΔΕΛΤΑ». Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των δέκα, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.

Σημειώνεται, ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έχει δώσει εντολές στου αστυνομικούς που θα πραγματοποιούν περιπολίες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

«Η αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για να διεξαχθούν ομαλά οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Είναι σε ετοιμότητα και θα διαφυλάξει, μεταξύ άλλων, τα δημόσια κτίρια και ειδικά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα», τονίζουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο μεταξύ, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των εκδηλώσεων για την «46η Επέτειο του Πολυτεχνείου», στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι την πλατεία Κάνιγγος, σήμερα Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή και από τις 12:00 αύριο Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της πορείας, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ). Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς, από σήμερα έως και αύριο Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των Η.Π.Α, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Polytexneio-Xounta
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα Μέσα Ενημέρωσης και η λογοκρισία την εποχή του Πολυτεχνείου

Η λογοκρισία και το μπλόκο στις εφημερίδες της εποχής για τα φοιτητικά τεκταινόμενα και τον αναβρασμό του Πολυτεχνείου. Οι θύμησες των δημοσιογράφων της εποχής παραμένουν ζωντανές και νωπές.
Επεισόδια νύχτα αναρχικοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ληστής με σουγιά σε κατάστημα ψιλικών και δεύτερη απόπειρα

Συνελήφθη 31χρονος στη Θεσσαλονίκη, που με σουγιά προσπάθησε να ληστέψει μίνι-μάρκετ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει 790 ευρώ από ψιλικατζίδικο. Ο δράστης οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.
Ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε σορός σε φρεάτιο, δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια

Σορός άνδρα σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε φρεάτιο υπόγειου πάρκινγκ απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία αποκλείει εγκληματική ενέργεια. Τη σορό ανέσυρε η Πυροσβεστική.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 49χρονου οδηγού ΙΧ στου Ρέντη έπειτα από καταδίωξη

Συνελήφθη 49χρονος τα ξημερώματα στον Ρέντη, ύστερα από καταδίωξη κατά την οποία δεν σταμάτησε σε σήμα της αστυνομίας, συγκρούστηκε με περιπολικό και τελικά προσέκρουσε σε κιγκλιδώματα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.