ΓΔ: 2472.77 -1.13% Τζίρος: 483.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: ΑΠΕ

Πυρκαγιά στα Βίλια, εκκένωση οικισμών Αγίου Γεωργίου και Παλαιοχωρίου

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλλια προς Πόρτο Γερμενό, η οποία είναι άδεια.

Εκκενώνονται οικισμοί στα Βίλια Αττικής λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική περιοχή και ήδη έχουν κινητοποιηθεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις για την αντιμετώπισή της. Με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Ψάθα.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλλια προς Πόρτο Γερμενό, η οποία είναι άδεια. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη ενώ από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Κερατέα, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, άλλα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς. Έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τριών οικισμών (Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος) για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την Ανάβυσσο.

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου - Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό 'Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου - Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς 'Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάζαρος Κυρίζογλου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Κυρίζογλου: Ανεπαρκής η χρηματοδότηση για πυροπροστασία στους δήμους

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, απάντησε πως η καθυστέρηση ανάθεσης έργου πυροπροστασίας από δήμο ήταν μεμονωμένη και μετέπειτα λύθηκε, τονίζοντας ότι οι περισσότεροι δήμοι αξιοποίησαν τα κονδύλια παρά τα στενά χρονικά περιθώρια.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κορινθία και Σπάτα

Οι πυρκαγιές σε Αγγελόκαστρο και Άνω Αλμυρή Κορινθίας οριοθετήθηκαν με άμεση επέμβαση επίγειων κι εναέριων δυνάμεων. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν 116 πυροσβέστες, 32 οχήματα, εθελοντές, αεροσκάφη, ελικόπτερα και ΟΤΑ.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πυρκαγιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Το έργο HARMONY φέρνει κοινή ευρωπαϊκή δράση για καταστροφές

Το ευρωπαϊκό έργο HARMONY αναπτύσσει κοινά πρωτόκολλα και ψηφιακά εργαλεία για τη συνεργασία αρχών διαφορετικών χωρών στη διαχείριση φυσικών καταστροφών, βελτιώνοντας την ταχύτητα και την ασφάλεια στις διασυνοριακές κρίσεις.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στοχευμένοι έλεγχοι για ακαθάριστα οικόπεδα από Τρίτη, λέει ο Ευ. Τουρνάς

Σύσκεψη με τη φυσική ηγεσία και διοικητές του Πυροσβεστικού Σώματος συγκάλεσε ο Ευάγγελος Τουρνάς για την αντιπυρική περίοδο, τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης πυρκαγιών και ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε φωτιές από κεραυνούς στην Κορινθία και υπό έλεγχο όλα τα μέτωπα

Πέντε δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα λόγω κεραυνών σε Σχίνο, Σκαλωσιά, Μέθανα και Θήβα. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής πρόλαβε την εξάπλωσή τους, χωρίς να απειληθούν κατοικίες ή υποδομές.