ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:21:10 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Εκκενώνονται χωριά στην Εύβοια - Αναζωπυρώσεις στην Αρχαία Ολυμπία

Μαίνονται οι πυρκαγιές τόσο στη Βόρεια Εύβοια όσο και στην Αρχαία Ολυμπία. Στην Εύβοια εκκενώνεται το 15ο χωριό, ενώ στην Αρχαία Ολυμπία οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις νέες αναζωπυρώσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στα ανατολικά μέτωπα στη βόρεια Εύβοια, δηλαδή αυτά που απειλούν τα χωριά Δάφνη, Κουρκουλοί, Σκεπαστή και Κεχριές. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική να εκκενωθούν οι Κεχριές, καθώς δύο μέτωπα κινούνται προς το χωριό.

Το ένα μέτωπο κινείται από τα χωριά Κουρκουλοί και Σκεπαστή νότια προς τις Κεχριές, ενώ παράλληλα ένα νέο μέτωπο κινείται βορειοανατολικά προς τις Κεχριές αλλά και νότια προς τη Δάφνη.

Περιπολικά της αστυνομίας ενημέρωσαν τους κατοίκους στις Κεχριές ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν το χωριό. Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν στις Ροβιές μετακινούνται προς τη Λίμνη, τις Κεχριές και τους Κουρκουλούς, ενώ άλλες δυνάμεις υπάρχουν γύρω από τα χωριά Κουρκουλοί και Σκεπαστή.

Πρόκειται για το 15ο χωριό που εκκενώνεται από την έναρξη της φωτιάς. Τις προηγούμενες ημέρες εκκενώθηκαν, με εντολή της Πυροσβεστικής, τα χωριά και οι οικισμοί Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Χρόνια, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Δαμιά, Όσιος Δαυίδ, Κούλουρος, Μαρούλι, Ροβιές και Παλαιοχώρι, Αμέλαντες και Κεραμειά. Στα περισσότερα χωριά, μετά την εκκένωσή τους, οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυτά.

Αναζωπυρώσεις της φωτιάς γύρω από την Αρχαία Ολυμπία

Αναζωπυρώσεις της φωτιάς γύρω από την Αρχαία Ολυμπία αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «η κυριότερη αναζωπύρωση σημειώθηκε πίσω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά επιχείρησαν άμεσα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά οχήματα».

Παράλληλα, τόνισε ότι «το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων βοηθούν οι αντιπυρικές ζώνες που έχουν διανοιχθεί».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «από νωρίς σήμερα το πρωί έχει ενισχυθεί η ένταση των ανέμων, αν και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις κάτι τέτοιο αναμενόταν να συμβεί μετά τις 10:00 το πρωί».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Π.Ε Χανίων, Λακωνίας και σε Κύθηρα

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.