ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
GENO-apergies
ΑΠΕ

Προειδοποιεί με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Την αντίθεσή της στην άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην επιχείρηση εκφράζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, εν αναμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με ημερομηνία έναρξης από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ στη Βουλή και πάντως πριν από την ψήφισή του, προσανατολίζεται η ΓΕΝΟΠ η οποία διαφωνεί κυρίως με την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην επιχείρηση.

Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας το οποίο επισημαίνει ότι «το νομοσχέδιο φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΔΕΗ και ουσιαστικά ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις».

Αποφασίστηκε επίσης πρόγραμμα ενημερώσεων στους χώρους εργασίας (ορυχεία, μονάδες, διοίκηση, καταστήματα) και εξετάστηκε η δυνατότητα συντονισμού των κινητοποιήσεων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και των εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Παραμένει το μπόνους των 5.000 ευρώ στους εργαζομένους

Την παράταση ισχύος του «μπόνους» των 5.000 ευρώ σε όσους εργαζομένους της ΔΕΗ συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης συμφώνησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα... ρετιρέ της ΔΕΗ: 62% μεγαλύτεροι μισθοί από τον ΟΤΕ

Η ΔΕΗ αν και απασχολεί κατά 13% λιγότερους εργαζόμενους σε σχέση με τον ΟΤΕ (απασχολεί 16.747 εργαζόμενους έναντι 19.343 ατόμων που εργάζονται στον ΟΤΕ), ωστόσο επιβαρύνεται με κατά 40% υψηλότερο μισθολογικό κόστος
energeia-reuma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορρίφθηκαν οι αγωγές κατά της ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Το δικαστήριο επικαλούμενο οδηγίες και κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηλεκτρική ενέργεια τόνισε ότι η η ρήτρα όχι μόνο δεν είναι αδόκιμη αλλά συνιστά μία συναλλακτικώς αποδεκτή πρακτική στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείκτης επιτυχίας των επιχειρήσεων η προώθηση νέας εργασιακής κουλτούρας

Μία νέα εργασιακή κουλτούρα που εστιάζει στην ισότητα αλλά και στην παροχή εργαλείων και υπηρεσιών για τη διαρκή βελτίωση και εξέλιξη των εργαζομένων επιτάσσει η μετά - covid εποχή. Το παράδειγμα της ΔΕΗ.