ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

ΔΕΗ: Παραμένει το μπόνους των 5.000 ευρώ στους εργαζομένους

Την παράταση ισχύος του «μπόνους» των 5.000 ευρώ σε όσους εργαζομένους της ΔΕΗ συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης συμφώνησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη.
Την ώρα που η μάχη για τη διάσωση της υπερχρεωμένης ΔΕΗ συνεχίζεται, ερωτήματα προκαλεί η απόφαση να παραταθεί η ισχύς του «μπόνους» 5.000 ευρώ που ίσχυσε πέρυσι για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, και για τη φετινή χρονιά.   Η απόφαση αυτή πάρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε απόψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη και το προεδρείο της ομοσπονδίας.

Η ρύθμιση αυτή, αφορά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών, περί τα 150 άτομα που εργάζονται στη μητρική εταιρεία και εντάσσεται στη λογική της ανανέωσης του προσωπικού. Ανάλογα με το μισθολογικό καθεστώς των εργαζόμενων το όριο ηλικίας διαμορφώνεται στα 60, 62 ή 65 χρόνια.

Στα δικαστήρια για τη κατάργηση της έκπτωσης

Στα λοιπά θέματα (απόσυρση λιγνιτικών μονάδων, αποκρατικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, εθελούσια έξοδος προσωπικού κ.ά.) έγινε γενική επισκόπηση ενόψει των συζητήσεων που διεξάγονται μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Σε ό,τι αφορά τέλος τη μείωση της έκπτωσης που ισχύει για τους λογαριασμούς ρεύματος των εργαζομένων στη ΔΕΗ, η οποία θα εφαρμοστεί με νόμο, από πλευράς ΓΕΝΟΠ ετοιμάζεται δικαστική προσφυγή με το αιτιολογικό ότι η έκπτωση είχε συμφωνηθεί με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Η ακρίβεια στο ρεύμα χρηματοδοτεί τα πρόθυμα ΜΜΕ

Ο Παύλος Πολάκης κατηγορεί τη διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση για υπέρογκες δαπάνες σε διαφήμιση, χορηγίες και μπόνους, συγκρίνοντας τα ποσά επί ΣΥΡΙΖΑ με τα τρέχοντα, που φτάνουν τα 174 και 80 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προστασία για όλες τις οικογένειες η μείωση στο ΔΕΗ σταθερό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μείωση του σταθερού τιμολογίου ρεύματος της ΔΕΗ στα 0,115 €/kWh και πάγιο 3,5€, τονίζοντας ότι η κρατική επιχείρηση προσφέρει προστασία από την αύξηση των διεθνών τιμών ενέργειας.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η διάσωση της ΔΕΗ το 2019 επιτρέπει στήριξη στους καταναλωτές

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρεται στη μεταμόρφωση της ΔΕΗ από «συστημικό κίνδυνο» το 2019 σε «εθνικό ενεργειακό πρωταθλητή» σήμερα, επισημαίνοντας την επιτυχία της επιχείρησης παρά τις αρχικές αντιδράσεις.