ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00

Έτοιμες να υποδεχθούν τον κόσμο με ασφάλεια οι παραλίες της Αττικής

Ο στόχος όλων, σε ελεύθερες και οργανωμένες, είναι να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται και για τον λόγο αυτό οι παράκτιοι δήμοι της Αττικής έχουν ήδη ολοκληρώσει από την προηγούμενη εβδομάδα τις όποιες εργασίες απαιτεί η περίσταση.

Η αναζήτηση μιας παραλίας αναμένεται να είναι το ζητούμενο αυτό το σαββατοκύριακο για τους κατοίκους της Αττικής. Οι ελεύθερες παραλίες ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται πόλος έλξης, οι οργανωμένες ανοίγουν κι αυτές σήμερα και αμφότερες αναμένεται να γεμίσουν από τους λουόμενους.

Ο στόχος όλων, σε ελεύθερες και οργανωμένες, είναι να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται και για τον λόγο αυτό οι παράκτιοι δήμοι της Αττικής έχουν ήδη ολοκληρώσει από την προηγούμενη εβδομάδα τις όποιες εργασίες απαιτεί η περίσταση.

«Οι παραλίες μας είναι ελεύθερες, ασφαλείς και δωρεάν. Αυτό είναι και το μήνυμά μας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και συνεχίζει: «Κάθε χρόνο οι παραλίες μας είναι γεμάτες από τον κόσμο, που χαίρεται τη θάλασσα και την ομορφιά τους. Ολόκληρη η υποδομή έχει ετοιμαστεί από μέρες τώρα. Μάλιστα, εμείς έχουμε τοποθετήσει τις ομπρέλες σε απόσταση 10 μέτρων μεταξύ τους, δηλαδή ακόμη πιο μακριά από το προβλεπόμενο, ώστε να είμαστε σίγουροι πως θα τηρηθούν οι αποστάσεις, χωρίς άγχος και εκνευρισμό. Υπάρχουν οι τουαλέτες, τα αλλακτήρια, οι ντουζιέρες, ενώ ήδη έχουμε ανανεώσει και την άμμο. Στην παραλιακή περιοχή υπάρχουν και τρία-τέσσερα εστιατόρια, τα οποία λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα, με όλα τα μέτρα που προβλέπονται».

Και ο κ. Παπανικολάου καταλήγει: «Ο κόσμος να έρθει στη Γλυφάδα για να χαρεί με ασφάλεια το μπάνιο του στις όμορφες ακτές της πόλης μας».

Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εδώ και δέκα ημέρες τα πάντα είναι έτοιμα και υποδέχονται με ασφάλεια το κοινό. Έχουν γίνει οι καθαρισμοί, έχουν τοποθετηθεί οι ομπρέλες, υπάρχουν παντού τουαλέτες και αλλακτήρια και στο μεγαλύτερο μέρος υπάρχουν και ντουζιέρες. Φυσικά, έχουν πάρει τη θέση τους και οι ναυαγοσώστες».

Ο συγκεκριμένος δήμος διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Αττική. «Υπάρχουν 6,5 χλμ. ελεύθερης παραλίας», λέει ο κ. Κωνσταντέλλος και προσθέτει: «Οι καθαρισμοί είναι διαρκείς και καθημερινοί και παντού υπάρχουν κάδοι για ανακύκλωση τριών ρευμάτων. Ακόμη, για δεύτερη χρονιά φέτος εφαρμόζουμε κι ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο, για παροχή ρεύματος στους λουόμενους, από ηλιακά κάτοπτρα, ώστε να φορτίσουν το κινητό τους ή το ipad. Το εφαρμόσαμε πέρυσι για πρώτη φορά και το συνεχίζουμε φέτος». Και προσθέτει στο τέλος: «Θέλουμε ως δήμος να έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

70% των κρουσμάτων Δυτικού Νείλου στην Αττική και 10 θάνατοι

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, ζητά διαφάνεια για τις ενέργειες κατά της εξάπλωσης του ιού Δυτικού Νείλου, ειδικά στην Αττική, αναρωτώμενος αν οι αρχές έδρασαν έγκαιρα ή υποτίμησαν τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 4.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό

Τα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό ξεπέρασαν τα 4.000 για πρώτη φορά, με την επιδημία να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο και η ταχύτερα εξαπλούμενη. Ειδικοί εκτιμούν πως τα αληθινά περιστατικά ίσως ξεπερνούν τα καταγεγραμμένα.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κονγκό: Η δεύτερη μεγαλύτερη επιδημία Έμπολα με 3.532 κρούσματα

Η νέα επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως, με 3.532 κρούσματα και 1.556 θανάτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αρχών.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 506 νεκροί σε 1.561 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.561 κρούσματα, ενώ το στέλεχος Bundibugyo δεν έχει ακόμα εμβόλιο ή θεραπεία.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελόνι ζητά αυξημένο συντονισμό ΕΕ για αφίξεις από περιοχές με Έμπολα

Η Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε αυξημένο συντονισμό για την αντιμετώπιση αφίξεων από περιοχές με Έμπολα, μέσω επιστολής προς ΕΕ, και πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε συνάντηση υπουργών Υγείας.
Τοπίο Τενερίφης Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τενερίφη: Το κρουαζιερόπλοιο θα εκκενωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα

Η απομάκρυνση των επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο με εστία χανταϊού στην Τενερίφη θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί έως το απόγευμα της Δευτέρας, με προτεραιότητα στους Ισπανούς, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Ισπανίας.